Изложба „Нови Сад на свили“ у Историјском архиву Града Новог Сада

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 12:02

Изложба „Нови Сад на свили“ у Историјском архиву Града Новог Сада

Свечано отварање изложбе Татјане Марјановић Лаковић одржаће се у уторак 6. децембра с почетком у 18 часова у Историјском архиву Града Новог Сада. Фото: Историјски архив Града Новог Сада Највећи војвођански град послужио је током векова као инспирација бројним ствараоцима и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << креативцима, од славних песника, прозних писаца и композитора, до концептуалних уметника, вајара и, наравно, ликовњака.
Такође инспирисана градом у ком је рођена, живи, ради и ствара, сада се међу њима нашла и новосадска уметница Татјана Марјановић Лаковић која ће нам своје виђење „Српске Атине“ представити на сликарској изложби која носи назив – „Нови Сад на свили“.
Отварање изложбе одржаће се у уторак, 6. децембра 2022. године, са почетком у 18 часова у просторијама Историјског архива Града Новог Сада, који се налази у улици Филипа Вишњића 2а у Новом Саду. Фото: Историјски архив Града Новог Сада Татјана Марјановић Лаковић рођена је у Новом Саду. Гимназију и Високо педагошку школу завршила је родном граду. Академију примењених уметности завршила је у Београду на смеру Пројектант текстила.
Цео радни стаж провела је као професор у средњој грађевинској школи у Новом Саду на предметима Ликовно образовање и Цртање и сликање. Потом је радила у средњој школи за примењене уметности Богдан Шупут у Новом Саду на стручним предметима.
Последњу изложбу, под називом „Hundertwasser на свили“, одржала је 2017. године у просторијама Друштва архитеката Новог Сада.
Autorsko vođenje kroz izložbu „Sa druge strane slike“ danas u KS Svilara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Нови Сад на свили“ у Историјском архиву Града Новог Сада се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.