Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 13:53

Црвени крст Новог Сада сутра почиње поделу пакета помоћи најугроженијим суграђанима

Црвени крст Новог Сада у понедељак, 5. децембра, почеће поделу пакета помоћи најугроженијим суграђанима. Фото: Град Нови Сад Подела пакета помоћи је реализација програма „Подела помоћи за директно ублажавање сиромаштва и други видови помоћи социјално угроженим грађанима”, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а пакети ће моћи да се преузму у магацину Црвеног крста Новог Сада, улица Раде Кончара 1 (Петроварадин), од 10 часова.
Програм за директно ублажавање сиромаштва спроводи се у сарадњи Црвеног крста Новог Сада и Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада.
Корисници ове помоћи су суграђани у стању социјалне угрожености, а који су се Црвеном крсту Новог Сада обраћали путем захтева за помоћ у току 2022. године.
Путем поступка јавне набавке, Црвени крст Новог Сада је у протеклом периоду за реализацију програма „Подела помоћи за директно ублажавање сиромаштва и други видови помоћи социјално угроженим грађанима” набавио 1.200 прехрамбених пакета, 1.200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета. Комисија за социјални рад Црвеног крста Новог Сада извршила је преглед приспелих захтева за помоћ и по степену угрожености определила најугроженије породице и појединце за добијање помоћи у виду пакета хране, пакета хигијене или огревног дрвета.
Ову помоћ добиће око 2.500 социјално угрожених породица и појединаца са територије Града Новог Сада.
Obeležavanje Međunarodnog dana volontera, 5. decembra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Црвени крст Новог Сада сутра почиње поделу пакета помоћи најугроженијим суграђанима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.