Путања кретања црног пантера: Одакле је дошао и куда се упутио? (МАПА)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 16:06

Путања кретања црног пантера: Одакле је дошао и куда се упутио? (МАПА)

Дивља звер, појавила се у Србији пре нешто више од месец дана. Прво као мит и пренапумпана прича, а затим као снимљена претња уливао је страх у мештане градова и села кроз које је пролазио. Фото: Pexels/Deshan Joseph Црни пантер је наводно први пут на територији наше државе виђен у Апатину, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тачније у атару села Сонте 8. новембра. Међутим одакле је ова дивља звер дошла још увек није са сигурношћу потврђено.
Pozdrav iz Apatina pic.twitter.com/Fb3DvmTavi
— Mifi (@mifi_so) November 12, 2022

Ипак постоји теорија да је пантер стигао из Мађарске, тачније града Кишкунхалаша. У децембру прошле године велика црна мачка, која личи на пантера, снимљена је камером како се креће у близини градилишта на периферији овог града јужне Мађарске.
Снимак је на Фејсбуку поделио градоначелник Кишкунхалаша.
Фото: PrtSc/Facebook/Fülöp Róbert Из управе полиције тог региона саопштено је да су ангажовани вештаци како би се проверила аутентичност снимка и врсте животиње. Градоначелник, Робрет Фулоп изјавио је да је особље „Парка дивљих животиња Сегедин“ након снимка потврдило да је животиња која је побегла из заточеништва – црни пантер.
Да ли је у периоду од годину дана ова звер доспела у Србију? Не зна се, међутим слике и снимци које личе на црног пантера наставили су да се појављују и након тог 8. новембра, када је четири дана касније виђен код Бање Јунаковић, такође у близини Апатина.
Након овога у мештане Апатина се улила доза страха, те је подигнут дрон са терминалима у потрази за дивљом звери. Ипак од пантера ни трага, бар тако наводи начелник Покрајинске инспекције за заштиту животне средине Немања Ивановић. Таман што се фама о црном пантеру примирила, велика црна мачка је поново ухваћена на снимку, овога пута како трчи кроз њиве у Фекетићу. Радник на њиви је успео да сними ову животињу у пуном трку 26. новембра и заиста је помало застрашујући призор, узимајући у обзир којом се брзином креће ова велика дивља мачка.
Дан касније је пантер већ снимљен на шеталишту „Шлајз“ између Куле и Врбаса, што не мора да зачуди, имајући у виду да ове животиње у току ноћи могу прећи и до 30км. По научним сазнањима у зависности од врсте, црни пантери могу достићи брзину од 50 до 80 километара на час.
Panter i dalje luta Vojvodinom pic.twitter.com/YyaYY7DXOr
— Kalabaster (@KalabasterJak) November 27, 2022

У Врбасу су чак неки од мештана тврдили, да је звер раскомадала једног пса.
По последњим информацијама црни пантер је виђен у Србобрану, месту близу Врбаса.
Ми смо по најскоријим информацијама припремили графички приказ кретања цног пантера на територији Србије. Фото: Градске инфо Док је за неке који не верују у аутентичност снимака, овај црни пантер „мачак у чизмама“, други су преплашени, поготово неки од становника територија куда се звер кретала.
Управо због жеље да се отклони било каква опасност Немања Ивановић из Покрајинске инспекције за заштиту животне средине има пуне руке посла.
Како наводи, јединице су претражиле територију Врбаса, уз ловочуваре ту су били и дронови. Ни пецароши на „Шлајзу“ нису приметили велику црну мачку као ни  сигурносне камере на многобројним индустријским постројењима у Врбасу.
Надлежни су такође истакли да сумњају у аутентичност снимка из Фекетића, као и да добијају многе неозбиљне видее црних мачака.
Да ли ће војвођански црни пантер наставити да се креће јужно и доспети и до Новог Сада? Стручњаци сматрају да је то мало вероватно, будући да је то камуфлирана животиња, која се претежно храни животињама величине паса, мачака и коза.
Хоће ли на крају ове саге црни пантер бити Багера из књиге о џунгли, или озбиљна опасност по грађане, верујемо да ћемо сазнати у скоријем периоду.
Crni panter snimljen na šetalištu u Vrbasu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путања кретања црног пантера: Одакле је дошао и куда се упутио? (МАПА) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.