Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2022, 07:01

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља октобра је пуна добре забаве, концерата, представа, наступа и фестивала. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време и уживајте. Фото: Градске инфо Филмски фестивал “Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм” од 12. до 16. октобра у Културном Центру Новог Сада Филмски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фестивал “Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм” је међународног карактера и обухвата пројекције филмова на тему инвалидности, као и пратеће програме: филмске радионице, трибине/разговоре са ауторима и актерима филмова, семинар за новинаре и студенте журналистике, изложбе, перформансе и слично. Конкурсом за филмове, који се расписујe сваког пролећа, афирмише се оригиналан приступ инвалидитету, потенцијали особа са инвалидитетом, филмско стваралаштво о особама са инвалидитетом и саме особе са инвалидитетом. Филмски програм у неколико дана представља филмове како из Србије и региона тако и са готово свих континената. Након филмова, традиционално се одржавају разговори са ауторима и актерима. Битан део фестивала представља и Филмски караван који обухвата: најавна гостовања, промоцију фестивала и постпродукцију. Слоган феста је “Филмови који мењају перспективу”.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Промоција прве историје Мексика на српском језику „Нова општа историја Мексика, 12. октобра у Музеју Војводине Фото: PrtSc/Muzejvojvodine.org.rs Промоција прве историје Мексика на српском језику „Нова општа историја Мексика“, објављене је у издању новосадске издавачке куће Академска књига биће одржана у среду, 12. октобра у 18 часова у Музеју Војводине.
Специјал: Црни хумор Николе Радојловића 12. октобра у Дому културе У среду 12. октобра, од 20 часова у Дому културе Нови Сад на програму је једно посебно вече јер ће Никола Радојловић по први пут извести свој специјал: Црни хумор.
Новосадаска публика упознала се са радом Николе Радојловића који је у последњих пар година често наступао у Новом Саду са својим специјалима „Не бих да мрачим“ и „Мала непријатност“. По први пут, Никола ће сада извести свој специјал сачињен од црних фора, по којима је овај комичар и познат.
Отварање: Вук Вујачић
Улазнице су у продају по цени од 700 динара, а доступне су на „Gigstix“ продајним местима.
Концерт „Зоран пева Арсена“ Зоран Предин, 13. октобра у Дому културе Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture Албум „Зоран пева Арсена”, дирљива посвета највећем хрватском кантаутору Арсену Дедићу, својим је изласком у фебруару 2019. године побудио велики интерес у регији и заузео прва места топ листа по продаји.
За албум „Зоран пева Арсена“, Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа, из Дедићевог шароликог опуса одабрао 12 песама, од којих су класици попут: „Кућа поред мора”, „Модерато Цанатбиле”, „Ни ти, ни ја”, „Именом сам твојим звао”, „Памтим само сретне дане” добиле су нови стил који ће сасвим сигурно подједнако одушевити Дедићеву, Кукурузовићеву и Прединову публику, али и све оне који воле Леонарда Цохена и Ваyа цон Диос. На четири песме гост је Матија Дедић, славни пијанист који је својим музичким умијећем овим песмама дао потребну аутентичност.
Зоран Предин је великог аутора осећао као ментора, старијег брата и сродну поетску душу.
Концерт бенда „Nipplepeople“ у Дому културе, 14. октобра „Ноћ је ова тако лијепа у мени силна збрка када крене наша фрка“ – они су тајанствени дуо „Nipplepeople“ и направиће сјајну фрку у петак.
О њима не постоји званична биографија, непознат је идентитет чланова, који не откривају лица уживо ни на фотографијама, нити дају изјаве. Бенд се регионално прочуо низом упечатљивих хит поп синглова као што су „Сутра“, „Број“, „Бољи“, „Не волим те“ и „Балкан Еxпрес“, а недавно су објавили сингл „Тајна“.
Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.
Наступ Семира Грцића у  Гимназији „Лаза Костић“, 14. октобра Бескомпромисни стенд-ап је монокомедија коју изводи глумац и драматург Семир Гицић. Тема ове монокомедије је „ Мале ствари које нас вежу“, те се посебно ставља акценат на ситуације у којима мали човек свакодневно живи.
Комедија је својеврсни наставак „Бесконцептуалног станд-уп-а“ са којим је Семир пунио сале широм Југославије због популарности клипова на друштвеним мрежама.
У његовим наступима нема вицева, јефтиних метафора, певања, играња и другог бадава трошења времена. Само сат и по времена анализе особа којима фале особине особа, животних ситуација и предрасуда о сортама људским и нељудским.
Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.
Наступ Сандре Силађев у Позоришту младих, 14. октобра Ауторска монодрама Сандре Силађев ‘’ДЕЈТ’’ која ће бити представљена публици  у петак 14. октобра са почетком у 20 сати.
Овог пута Сандра Силађев је у улози средовечне госпође и самохране мајке Оливере Живковић која је изашла на заказани љубавни састанак. Међутим, њен „дејт“ се не појављује…
Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.
Фестивал „Фенсерај укуса“, 15. октобра на Детелинарској пијаци Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Манифестација „Фенсерај укуса“ је место окупљања љубитеља најлепших и најзанимљивијих укуса домаћих производа од малих и средњих произвођача где ћемо се трудити да очувамо традицију уз народне ношње и музику.
На манифестацији ће учествовати излагачи из Србије, који ће посетиоцима понудити богат асортиман производа. Осим врхунске хране, пића и рукотворина посетиоци ће моћи да уживају и у сјајном програму.
Журка „Guilty pleasure“, 15. октобра у Дому културе Фото: PrtSc/Facebook.com/domkulturens Време је да загрејемо „тела вретена“ уз старе добре хитове које сви волимо, иако нас је срамота да признамо!
Ђускамо сви заједно у Дому културе 15. октобра од 22:00 часа.
„Guilty pleasure“ журке су започете 2018. године од стране двоје љубитеља укусног треша, а наишле су на широко одобравање свих вас жељних доброг ђускања и заразне енергије.
У току вечери слушаћете од хип-хопа и репа, Р’н’Б хитова 90-их, преко Евровизије и егзотичних хитова интернета, незаобилазног МТВ попа, па до Луне и омиљених домаћих денс хитова.
Само ђуска, нема блама!
Улазнице су у продаји по цени од 500 динара на „Gigstix“ продајним местима, као и онлине.
Уживајте!
Znate li gde se u Novom Sadu nalazio hotel „Central“? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.