На Дунаву код Новог Сада обука војника у јединицама Речне флотиле

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 19:36

На Дунаву код Новог Сада обука војника у јединицама Речне флотиле

На реци Дунав код Новог Сада у току је обука војника на служењу војног рока генерације јун 2022 и додатно оспособљавање професионалних војника који су у претходном периоду примљени у јединице Речне флотиле, саопштено је вечерас из Министарства одбране. Фото: Министарство одбране Војници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << укрцани на речне бродове се оспособљавају за дужности сигналне службе и послужилаца бродских артиљеријских оруђа, као и за реализацију колективних задатака у операцијама у захвату пловних путева.
У складу са програмом обуке, артиљерци стичу знања и вештине у руковању и одржавању бродских противавионских топова 20мм и 30мм, док се сигналисти оспособљавају за слање и пријем сигнала за општебродске покрете и комуникацију у здруженом пловљењу.
У овом периоду, обука се реализује на сидришту, како би се војници у потпуности припремили за извршавање задатака на својим борбеним станицама који их очекују у пловидби и на извршењу програмских гађања.
Обука војника на служењу војног рока и професионалних војника у Речној флотили се реализује током целе године, а додатним оспособљавањем, које се редовно спроводи у свим јединицама Војске Србије, професионални војници се обучавају за више дужности у оквиру свог рода или службе, чиме се унапређује укупна оспособљеност јединице.
Novi semafor na bazenu na Spensu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Дунаву код Новог Сада обука војника у јединицама Речне флотиле се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.