Рециклажно острво на Новосадском сајму као модел будућег рециклажног дворишта

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 19:02

Рециклажно острво на Новосадском сајму као модел будућег рециклажног дворишта

Централна тема Сајма екологије је подизање свести о примарној селекцији отпада, а на Новосадском сајму, код Теретног улаза 1, формирано је Рециклажно острво, на које ће грађани моћи да донесу и одложе одређене врсте отпада. Фото: Новосадски сајам Током сајамске манифестације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прикупљаће се отпад који се готово свакодневно нађе у домаћинствима, а ово је прилика да се он правилно одложи и на тај начин грађанима приближи изглед правог рециклажног дворишта, чија се изградња у Новом Саду планира.
За грађане који донесу отпад припремљена је улазница за ову приредбу, а да би је добили, потребно је да на теретном улазу 1 прикажу 10 килограма хартије или литар коришћеног јестивог уља, 30 чепова, пет лименки, пет пластичних флаша, две гуме, пет стаклених флаша или по један комад електричног, електронског и кабастог отпада.
Рециклери су обезбедили додатне пригодне поклоне за посетиоце који на правилан начин одлажу отпад. Тако се након обиласка изложбених штандова кући може отићи са садницом цвећа, дрвета, јестивим уљем или неким од низа других поклона.
Na Sajmu lova i ribolova najtraženije puške srednje klase

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рециклажно острво на Новосадском сајму као модел будућег рециклажног дворишта се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.