На Сајму лова и риболова најтраженије пушке средње класе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 18:33

На Сајму лова и риболова најтраженије пушке средње класе

Нови Сад је с јесени препознатљив по сајамским манифестацијама посвећених лову и риболову. Уз наведене, посетиоци до недеље 2. октобра могу да посете и Сајам екологије, као и бројне садржаје у кругу Новосадског сајма. Фото: Новосадски сајам Све ово има додатно на значају јер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се организује у нашој најстаријој сајамској кући, која идуће године обележава 100 година постојања. Ловна фауна Србије из свих крајева изложена је на Сајму лова и риболова, који ће према очекивањима организатора и излагача прерасти у највећу манифестацију тог типа у Југоисточној Европи. Поред јелена, као економско-биолошко највредније врсте, изложени су између осталог и примерци муфлона.
Ова поставка, идентична је оној којом се Србија представила прошле године на Светској смотри у Будимпешти, коју је посетило више од пола милиона људи.
„Начин поставке је такав да показује едукативни карактер и показује разноликост биодиверзитета Републике Србије, а са друге стране показује да је ловство део ловне привреде, јер вредност изложених трофеја у хали Мастер је више од три милиона евра“, каже Бранислав Станков, извршни директор за ловство и рибарство ЈП „Војводинашуме“.
Ловство је веома важно у одржавању природне равнотеже, али и са економског аспекта, јер је тренутно најбрже растућа економија у Европи.
Фото: Новосадски сајам Оно што је важно, јесте да је ловство код нас у експанзији, у нади да ће уз помоћ државе бити још боље, сматра Бојан Илић, који се преко 30 година бави дистрибуцијом ловачке опреме. „Што се тиче куповине муниције, доста је новим законом олакшано, али набавка оружја иде спорије и компликованије, а главни проблем је недостатак сировине за производњу због ситуације у свету“, објашњава Бојан Илић, директор предузећа „Гроф“, Петровац на Млави.
Тренутно су код нас најтраженије ловачке пушке средње класе, јер се приближава лов на зеца и фазана, а њихова вредност је до 1.000 евра.
Иначе, петнаест пута је већа цена најскупљег експоната на Сајму, а то је карабин немачке производње са два пара цеви.
Srbija po inovativnosti na 55. mestu, lider u regionu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Сајму лова и риболова најтраженије пушке средње класе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.