Октобар у Дому културе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 09:11

Октобар у Дому културе

Дом културе је прошле зиме био једно од најбољих места за провод у Новом Саду. Сваке недеље обожаваоци смеха и добре музике одлично су се проводили, забаваљали и доживели незаборавне вечери. Ове сезоне из Дома културе обећавају још бољи провод. Фото: Градске инфо Дешавања у октобру: Петак, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 30. септембар и субота 1. октобар 4. Фестивал српског џеза
Уметност је један од стубова сваке културе, а култура је идентитет једног народа. Без културе нема ни нације ни њеног идентитета.

Сходно томе да у Србији данас нема системске подршке барем оним облицима уметности који су високог уметничког квалитета, родила се идеја о овом фестивалу.

Иако у Србији има неколицина џез фестивала, ни на једном од њих није акценат на домаћим композиторима и музичарима. Зато је главни циљ фестивала српског џеза промоција композитора и музичара из Србије, њихових ауторских пројеката.
Организатори су одлучили да направе фестивал који ће бити само њихов, на којем ће они бити звезде и на којем ће моћи да нам кроз своју музику испуне душе срећом, задовољством и поносом.

Ове године је четврти пут да се представљају поблици и позивају  вас да им се придружите у Дому културе 30.09. и 01.10.2022 од 20. оо часова.
Среда, 5. октобар „Stand up“ наступ Радомира Несторовића, Мала непријатност од 20.00 часова
Како је настао шоу „Мала непријатност“?
Никола се сморио када је схватио да његов вреднији имењак Јокић има 7 година мање. Обрадује се кад чује да још има младих који слушају праву, квалитетну, изворну Секу Алексић из 2003. године, а не ове аутотјун глупости данас. Случајно је открио да може да задовољи више непознатих жена истовремено, и од тада не пропушта да понесе лепезу у аутобус.
У свој живот увео је новине попут јоге, групне психотерапије, чашице жестине после ручка, а све то да би се само осећао стандардно.
Претерано инспиративна свакодневница му је дијагностикована пре пар година због чега је умало завршио на инспиратору. Ипак, сада је добро, односно, стандардно, а све што му се дешавало скупио је у две речи: ,,Мала непријатност“.
Специјал „Мала непријатност“ је премијерно изведен на 11. фестивалу комедије „Stand Up“ фест у Бен Акиби 12. октобра 2021. године.
Никола Радојловић је последњих шест година члан организације Standup.rs и његов смисао за хумор је нешто што би неко назвао црни хумор, а онај ко зна Николин рад, највероватније би само климао главом и смејао се.
Петак, 7. октобар Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture Група „Стерео банана“ од 22.00 часа
Нишки интергалактички двојац Стерео Банана је након вишегодишњих припрема, објавио свој трећи по реду албум под називом „Нишке страсти“, који ће након великог промотивног концерта у свом родном граду Нишу своје ново ремек-дело представиће новосадској публици премијерно у петак, 7. октобра од 22 часа.
У већ препознатљивом маниру, овај популарни музички двојац који чине Марко Анђелковић Наопак и Немања Недељковић Немус, наставили су да се играју речима и музичким жанровима и да популаризују древне методе кугфузије.
Фото: PrtSc/Facebook.com/domkulturens Субота, 8. октобар Журка „Југословенка“
После пуне четири године како ова журка пуни београдске клубове, и две распродате журке у Новом Саду ове године, журка „Југословенка“ стиже у Дом Културе!
Ово је жур свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима.
Спремите грло за певање и ноге за плесање, а на репертоару ће бити Дино Дворник, ЕКВ, Хаустор, Денис и Денис, Идоли, Беби Дол, Партибрејкерс, Прљаво Казалиште, Оливер Мандић, Ђаволи, Бајага… а биће ту и нових снага попут „Nipplepeople“, Буч Кесиди, Констракта, СевдахБабy, МВП, Ирие ФМ, З++, Артан Лили…
Четвртак, 13. октобар Концерт „Зоран пева Арсена“ Зоран Предин, од 21:00 часова
Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture Албум „Зоран пева Арсена”, дирљива посвета највећем хрватском кантаутору Арсену Дедићу, својим је изласком у фебруару 2019. године побудио велики интерес у регији и заузео прва места топ листа по продаји.
За албум „Зоран пева Арсена“, Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа, из Дедићевог шароликог опуса одабрао 12 песама, од којих су класици попут: „Кућа поред мора”, „Модерато Цанатбиле”, „Ни ти, ни ја”, „Именом сам твојим звао”, „Памтим само сретне дане” добиле су нови стил који ће сасвим сигурно подједнако одушевити Дедићеву, Кукурузовићеву и Прединову публику, али и све оне који воле Леонарда Цохена и Ваyа цон Диос. На четири песме гост је Матија Дедић, славни пијанист који је својим музичким умијећем овим песмама дао потребну аутентичност.
Зоран Предин је великог аутора осећао као ментора, старијег брата и сродну поетску душу.
Петак, 14. октобар Концерт бенда „Nipplepeople“ од 22:00 часова
„Ноћ је ова тако лијепа у мени силна збрка када крене наша фрка“ – они су тајанствени дуо „Nipplepeople“ и направиће сјајну фрку у петак.
О њима не постоји званична биографија, непознат је идентитет чланова, који не откривају лица уживо ни на фотографијама, нити дају изјаве. Бенд се регионално прочуо низом упечатљивих хит поп синглова као што су „Сутра“, „Број“, „Бољи“, „Не волим те“ и „Балкан Еxпресс“, а недавно су објавили сингл „Тајна“.
Од понедељка, 17. октобар до четвртка  21. октобра Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture StandUpFest 2022
Званично новосадско отварање фестивала је у понедељак, 17. октобра у Дому културе када је на програму New York comedy night. Наступ је на енглеском језику.
Наступају: Саша Србуљ (Њујорк)
Себастиан Марx (Њујорк/ Париз)
Ирене Менегузи (Барселона)
2. ДАН – уторак, 18.10. 2022. Срђан Динчић „Бест оф 12 година“
Друге новосадске вечери, у уторак 18. октобра, у Дому културе Нови Сад на програму је наступ Срђана Динчића који је издвојио најбоље форе из своје дванаестогодишње каријере!
3. ДАН – среда, 19.10. 2022. Регионално вече
Треће новосадске вечери, у среду 19. октобра, у Дому културе Нови Сад на програму је регионално вече станд уп комедије.
Наступају:
Томислав Приморац (ХР)
Анте Травизи (ХР)
Луција Ћировић (СЛО)
Хост: Небојша Поткрајац
Цена улазнице: 1.200 рсд
Почетак програма у 20х
4. ДАН – четвртак, 20.10. 2022. Премијера „Црни хумор“ 2022 – 2023
Четврте новосадске вечери, у четвртак 20. октобра, у Дому културе Нови Сад на програму је ново вече црног хумора за сезону 2022/2023!
Наступају:
Илија Петровић
Вук Вујачић
Мишо Бабић
Радомир Несторовић
Иван Николић
Никола Радојловић
Вече води: Немања Димитријевић
Четвртак, 2о. октобар Концерт Бојане Стаменов од 22.00 часа
Бојана Стаменов, позната као српска Аретха Франклин, једна је од најквалитетнијих вокала српске музиц̌ке сцене. Са својим блусе бендом под називом Бојана Стаменов бенд први пут ће наступити у четвртак, 20. октобра
Бојана Стаменов бенд је блуз састав који је настао 2021. године, са аутентичним блуз звуком, ауторским композицијама и. препознатљивом енергијом која никог не оставља равнодушним. Тренутно, бенд у саставу Бојана Стаменов – вокал, Габор Бунфорд – саx, Душан Миливојевић – гитара, Арманд Месарош – бас и Горан Еветовиц – бубањ, снима свој први ауторски албум на еглеском језику.
Петак, 21. октобар Концерт групе „Елементал“ од 22:00 часа
„Глазба не може промјенити свет, али надам се да може потакнути и освијестити људе“ каже Реми.
Новосадска публика ће по први пут имати прилику да један од најатрактивнијих регионалних концертних састава, Елементал, види у клубском концертном простору.
У шароликој музичкој визији овог састава могу се наћи трагови различитих стилова што њихов музички израз чини јединственим и оригиналним. Специфичност ове групе су „бритки текстови и енергичне инструменталне подлоге који заједно чине аутентичан звук Елементала“.
Како сами кажу, Елементал никад није био састав који је своју музику сматрао производом, већ уметничким изразом, а њихов искрен и оригиналан став препознаје публика широм Балкана.
Приоритет Елементала је увек био близак однос с публиком кроз енергичне концертне наступе. Након осам студијских албума, ово ће бити још једна прилика за емотивни сусрет Новосађана са својим миљеницима.
Субота, 22. октобар Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture Наступ групе „Негатив“ од 22:00 часа
У другачијем издању: Акустични концерт групе „Негатив“
„Хеј, људи! Ако сте мислили да је unplugged концерт ове жестоке екипе нека шала, варате се! Дошло је време да први пут у 23 године каријере покажу и своју нежнију страну и у свој „CV“ упишу и један акустични наступ“
Љубитељи тврђег звука су се навикли на одличне концерте групе Негатив у шта сте имали прилику да се уверите пролетост у Дому културе НС. Њихов квалитет, а посебно ако се узме у обзир да ову групу предводи жена светског гласа, Ивана Петерс. По први пут у Новом Саду, овај бенд је за вас припремио акустични концерт.
О групи Негативе постоје само најбоље критике. Поготово за музику коју изводе и представљају у јавности. Овај рок састав основан је далеке 1999. године, а после две деценије су одлучили да одсвирају и унплуггед концерт. Поред већ добро познате Иване Петерс, ову групу чине и Никола Радаковић, Милен Златановић и Дарко Јаношевић.
Како су најавили чланови групе Негативе, придружиће им се још музичара на бини. Клавир ће свирати Драган Ћалина, који је иначе најмалђи професор на ФМУ у Београду икада.
Познајући Иванине вокалне способности и музикалност момака из бенда, верујерујемо да ће нам приредити концерт за памћење!
Четвртак, 27. октобар Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture Наступ музичара „Коља“ од 21:00 час
Познат као сценариста, редитељ и глумац, Пејаковић је статус култног аутора српског блуза почео да гради албумом „Мама, немој плакати“ (2001), а стрпљиво га је учвршћивао следећим „Коља“ (2009), трећим, искупљујуће-љубавним албумом „Гробовласници“ (2013) и одлично прихваћеним „4 Прста“ (2018), са кога су се издвојиле „Може мало сутра“, „Ала је леп овај свет“, „Сваку ноћ је исти мрак“ и „Живот је сан“. Велику популарност задобила је нумера “Мексиканац”, објављена 2020. године.
Уз Кољу наступају врхунски музичари – гитариста Воја Аралица, клавијатуриста Иван Алексијевић, басиста Милан Павковић и бубњар Сале Ранковић, уз пратњу трубача Немање Бановића и саксофонисте Кристијана Млачка.
Поведите вама омиљену особу те октобарске вечери у Дом културе НС и подсетите се зашто за овакве догађаје вреди издвојити време и енергију.
Субота, 29. октобар Концерт групе „Ритам Нереда“ од 22:00 часа
Надамо се да сте спремни за ексклузиву какву до сада нисмо имали. Готово да никада Ритам Нереда није свирао приснији простор у свом граду, зато видимо се у суботу Морамо да напоменемо да је број улазница за овај концерт строго лимитиран.
Гости на овом концерту биће бенд Мајкан из Апатина.
Ритам Нереда је један од најпродуктивнијих и најбескомпромиснијих домаћих састава своје генерације који ради од 1987. године. Синоним су за гласну, брзу, чврсту и енергичну свирку са стилски укрштеним панк, метал и хард коре звуком. Колекцију легендарних песама као сто су „Пут безнађа“, „Црно је све“, „Не“, „10 година“, „Хиљаде“, „Сећања“, „Херој“ и многе друге ћете увек моћи да чујете на њиховим наступима које ће заједно са публиком певати гласно.
Иза себе имају осам студијских албума и три ливе издања. Последње студијско остварење „30 година“ ће бенд је објавио почетком априла 2017. године и након тога је ишао на турнеју на којој су славили 30 година постојања.
Карте за све наступе планиране у Дому културе доступне су на „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.
Уживајте!
Jesen u Novom Sadu


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Октобар у Дому културе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.