Раскрсница код Футошке пијаце добија подземни пролаз – тунел – за возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2022, 19:15

Раскрсница код Футошке пијаце добија подземни пролаз – тунел – за возила

Уколико се планови из новоусвојеног Генералног урбанистичког плана буду реализовали, у ширем центру Новог Сада, тачније раскрсница код Футошке пијаце би могла да поприми потпуно нови изглед. Фото: Војводина уживо У Генерални урбанистички план је уцртан и подземни пролаз – >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тунел код Футошке пијаце за возила, односно како се наводи денивелисана раскрсница – укрштање путева у два нивоа.
Оно што карактерише денивелисане раскрснице је да се постиже боља фреквентност и већа безбедност саобраћаја.
Осим тога што се повезују два путна правца, елиминишу се тачке пресека који су главни извори саобраћајних незгода и повећава се капацитет садашње површинске раскрснице.
За сада остаје непознаница како ће нова денивелисана раскрсница изгледати и који ће модел бити изабран. Једна од опција је да то буде надвожњак од Футошке улице ка центру града и Јеврејској улици или да то буде подземан или надземан пролаз за возила из смера од Железничке станице Булеваром ослобођења ка Мосту слободе са основним циљем да се растерети та, једна од најфреквентнијих саобраћајница у граду.
Ако посматрамо из финансијског угла, вероватно би најјефтиније решење били надвожњаци који би омогућили далеко бржи проток саобраћаја али након што се ураде детаљне додатне студије, анализе, пројекти, показаће се шта је боље, брже, јефтније и исплативије. Свакако ће последњу реч о томе дати стручњаци.
Фото: PrtSc/ЈП Урбанизам Snima se indijski špijunski triler na Trgu slobode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Раскрсница код Футошке пијаце добија подземни пролаз – тунел – за возила се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.