У Новом Саду у плану градња топлане Мајевица

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2022, 13:48

У Новом Саду у плану градња топлане Мајевица

Нови Сад ће добити нову топлану Мајевица, а повод за израду Урбанистичког пројекта за комплекс топлане је новонастала потреба да се обезбеде довољне количине топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за објекте вишепородичног становања и пословне објекте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у делу града северно од Булевара Војводе Степе. Фото: Unsplash/Mikhail Ilin Простор који је предмет Урбанистичког пројекта налази се у северозападном делу градског подручја Новог Сада, западно од Авијатичарског насеља, источно од Булевара Европе и јужно од Руменачког пута.
Планира се фазна изградња савременог енергетског постројења укупне снаге 120 МW. Површина комплекса износи 7.630 м2. Укупно, објекат је спољних габарита 57 x 45 м, у основи површине 2.681 м2, а бруто развијена грађевинска површине је 3.142 м².
Објекат топлане планира се да у главном делу буде спратности високо приземље, а у мањим деловима – анексима, спратности П и П+1.
На јужном делу обухваћеног простора, у објекту спратности високо приземље предвиђен је смештај свих јединица за производњу топлотне енергије за грејање објеката и топле потрошне воде.
У анексу спратности П+1 предвиђене су пратеће просторије за особље, па ће се прилагодити захтевима енергетске ефикасности у разреду „Б“.
Предвиђа се могућност постављања соларних панела на делу крова површине 2.200 м2, док се на крову анекса планира кровна башта.
Испред југозападне фасаде објекта предвиђено је шест димњака, висине 25 м, који ће се сагледавати са Булевара Европе.
На простору се планира и смештај мерно-регулационе гасне станице у власништву ЈП Србијагас.
Zamena dotrajalih svetiljki, konzola i stubova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Новом Саду у плану градња топлане Мајевица се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.