Хуманитарна организација „Срби за Србе“ одржала прво донаторско вече у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2022, 10:51

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ одржала прво донаторско вече у Новом Саду

Прво донаторско вече у Новом Саду Хуманитарне организације Срби за Србе одржано је у уторак, 13. септембра у клубу Ресет, посвећено прикупљању средстава за потребе доградње и адаптације три куће и изградње просторије за прераду млека за укупно четири социјално >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << угрожене породице. Фото: Срби за Србе Велика је част и успех да смо сабрали више од 130 званица из света спорта, музике, филма, привреде, као и дугогодишње пријатеље организације. Упућујемо захвалност домаћинима из клуба Ресет, који су нам великодушно отворили своја врата и заједно са нама узели учешће у организацији и припреми прве донаторске вечери у Новом Саду.
На самој донаторској вечери прикупљено је 12.240 евра, док је на рачун организације пре и после вечери до сада пристигло 11.970 евра, што нам укупно даје цифру од 24.210 евра.
Укупна вредност пројекта помоћи за четири породице: Тодосијевић из КрушевцаИвановић из БујановцаЛазаревић из Лесковца и Трајковић из Трговишта које заједно броје 19 деце, је 62.000 евра.
Фото: Срби за Србе Захваљујући донаторској вечери одржаној у Београду, помоћ за породицу Тодосијевић из Крушевца смо већ успешно реализовали, тако да самохрана мајка Анђелка и њена три дечака Димиртије (15), Давид (11) и Матеја(8) имају потпуно реновиран дом у којем више не царује влага, хладноћа и туга. Уједно, помоћ је испоручена и за самохрану мајку Ивану Ивановић из Бујановца, која живи са својим синовима Николом (22) и Ђорђем (17) у потпуно обновљеном дому у којем смо заменили кров, реновирали горњи спрат куће, поставили фасаду и обезбедили објекат од даљег пропадања. Преостале две породице биће помогнуте у периоду до краја ове године.
На самом почетку програма представљен је филм о досадашњем раду Хуманитарне организације Срби за Србе као и о реализованим пројектима у склопу претходних донаторских вечери. У наставку програма наступила је Милица Досковић, која је извела две нумере Не дам и Бели орлови, затим ансамбл Фенечки бисери који су отпевали неколико традиционалних српских песама из свог репертоара. Након званичног дела програма, атмосферу је употпунила Вишња Петровић са својим наступом.
Фото: Срби за Србе Младен Матијашевић директор спортско хуманитарног пројекта Тројка из блока истиче: „Велика је радост видети овај број окупљених људи који се заједно са нама труде и боре за идеју Срби за Србе, подржавају и дају снагу за нове изазове који су пред нама. Нови Сад је увек био град племенитих људи великог срца што је вечерас и потврђено.“
Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим гостима на доласку, подршци и поверењу!
U Novosadskom pozorištu najavili novu sezonu i prvu premijeru u nizu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хуманитарна организација „Срби за Србе“ одржала прво донаторско вече у Новом Саду се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.