Астрономски камп отвара врата свим љубитељима науке! Током четвородневног програма посматраће се звезде, говорити о планетарним мисијама,

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2024, 13:45

Астрономски камп отвара врата свим љубитељима науке! Током четвородневног програма посматраће се звезде, говорити о планетарним мисијама,

Љубитељи астрономије, свемирских мисија и науке и ове године се окупљају на Фрушкој гори у Астрономском кампу на Летенки који постоји већ дуге 24 године. Фото: Астрономски камп Летенка Ове године одржава се од 11. до 14. јула на Фрушкој гори, у једном од њених најлепших излетишта.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Последњих година посета на овом кампу је ескалирала и долазе изузетно важни и добри предавачи, а оно што је најважније јесте наш циљ, а то је да се популаризује наука, а пре свега астрономија“, истакао је Александар Зоркић, секретар кампа за НС Уживо.
У кампу се током ноћи осматрају и фотографишу небески објекти, дневни програм испуњен је разговорима о новим и занимљивим открићима и темама у области астрономије, физике, астробиологије и других наука, а наравно ту је и незаобилазно дружење као и упознавање са учесницима.
Како су навели за наш портал из ове организације, раније је камп био намењен ученицима и студентима, али током последњих година уприличен је и програм за најмлађе астронауте, а све је већи и број посетилаца који долазе заједно са својим породицама. Такође, овај догађај је отвореног типа, и не захтева плаћање, па се тако моле посетиоци да са собом понесу шатор у ком ће боравити, а храна ће им бити обезбеђена на лицу места.
Фото: Астрономски камп Летенка Ове године организатори су обезбедили и пехаре као награде за осматрачко такмичење. Вођа екипе, који заузме једно од прва три места добиће пехар, а његови помоћници по једну од медаља (златну, сребрну или бронзану). Неколико гостију који ће бити присутни у кампу јесу проф. др Божидар Вујичић са ПМФ-а, проф. др Душан Мрђа, проф. Драган Гајић, као и Др Срђа Јанковић, наш познати имунолог, научник, преводилац, публициста и новинар који ће људима приближити и боље појаснити све у вези са пандемијама кроз историју и улози вакцинације у заштити од њих.
Детаљан четвородневни програм као и госте који ће држати предавања у овом кампу можете погледати на њиховом сајту.
Jedan od simbola Novog Sada dobio novi sjaj! Na Sunčanom keju rekonstruisano 9 sportskih terena i 4,1 kilometra staze za trčanje – vrednost projekta 225 miliona (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Астрономски камп отвара врата свим љубитељима науке! Током четвородневног програма посматраће се звезде, говорити о планетарним мисијама, а најбољи ће освојити пехаре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.