Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 07:02

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Стигли смо до краја априла. Ова последња априлска недеља пуна добре забаве, концерата, изложби и позоришних представа. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта се дешава у нашем граду последње недеље у априлу:
Концерт групе „Легенде“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у недељу, 21. априла у Српском народном позоришту Фото: snp.org.rs Карте за концерт можете купити на благајни Српског народног позоришта као и онлајн.
Фестивал „Ускршња Променада“ до 6. маја испред ТЦ Променада Фестивал „Ускршња Променада“ замишљен је као прослава најрадоснијег хришћанског празника Ускрса, дочек пролећа, радости и буђења природе. Посетиоцима платоа испред ТЦ Променада, који је украшен цветним инсталацијама и декорацијама шарених јаја и ускршњих зека, биће уприличен богат програм у виду радионица, наступа дечијих хорова и бендова. У аутентичним дрвеним кућицама продаваће се сувенири и рукотворине, као и широк спектар сланих и слатких гурманлука.
Наступ Рибље чорбе у четвртак, 25. априла у Дому културе Фото: new.gigstix.com Рибља Чорба доноси нови музички спектакл у Дом културе у четвртак, 25. априла
Након музичког спектакла који је Рибља Чорба направила пре годину дана у Дому културе НС, било је питање када ће се, на радост великог броја новосадске публике, овај спектакл поновити.
После небројано много порука у којима је публика питала и тражила да Рибља Чорба поново засвира у Новом Саду, са великим задовољством најављујемо да ћете у четвртак, 25. априла oод 22:00 часа имати прилику да чујете ванвременске хитове које су у дубоко урезани у сећања многих као што су „Када падне ноћ“, „Кад сам био млад“, „Остани ђубре до краја“, „Ја сам се ложио на тебе“ и „Кад ходаш“ и многе друге.
Можете бити сигурни да ће се и овај пут свирати прегласан рокенрол док стојите за шанком и неће бити комшија да се жале.
Представа „Поновно уједињење две Кореје“ у четвртак, 25. априла у Српском народном позоришту Фото: www.snp.org.rs Поновно уједињење две Кореје није политички комад о тешким односима Северне и Јужне Кореје које су у сукобу већ више од 70 година. Писац овог комада, Жоел Помера, употребио је однос двеју Кореја као метафору међуљудских односа, који су компликовани као однос двеју зараћених страна.
Кроз комад Помера нам представља различита уверења о природи љубави – љубав као болест, као рат међу љубавницима, страствена љубав, смешна љубав (јер свака љубав је помало и смешна), алтруистичка љубав… А шта је за нас љубав заправо свако може да одговори у своје име.
У 12 фрагментарних сцена које третирају љубав као највећи феномен наших живота, 8 глумаца игра по неколико улога. Духовита, трагична, апсурдна као и живот, представа говори о ономе што нам је свима потребно… О љубави.
Путоказ за будућност театра – „Игорови дани“ од 25. априла у Српском народном позоришту Редитељ Игор Вук Торбица оставио је неизбрисив траг на позоришним сценама широм региона. Својим представама је постављао стандарде не само у позоришној уметности, већ је градио снажне мостове међу људима, отварајући питања и дијалоге о суштинским темама које нас повезују.
Српско народно позориште већ трећу годину организује манифестацију „Игорови дани“ од 25. до 29. априла, посвећену рано преминулом уметнику Игору Вуку Торбици.
У четири дана, публика ће имати прилику да гледа: „Царство мрака“ Народног позоришта у Београду, „Бакхе“ Народног позоришта из Битоља, „Пројекција представе: Приче из бечке шуме“ Градског драмског казалишта Гавелла, као и представу „Дон Жуан“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Такође, биће уприличен и разговор о стваралаштву Игора Вука Торбице који ће окупити његове пријатеље, сараднике, и поштоваоце његовог рада.
„Игорови дани су постали важан догађај који окупља људе из различитих делова региона, омогућавајући им да деле своје идеје, искуства и страст према уметности. Тражимо начине да одржимо и сачувамо наслеђе Игора Вука Торбице и његову уметност, док истовремено пружамо платформу за развој нових талената и сарадњу међу позориштима“, истакао је Филиповић и додао:
„Уједињујући уметнике и публику, у плану је да манифестација Игорови дани живи, можда да путује кроз градове региона, стварајући прилике за младе уметнике да остваре свој потенцијал и донесу свежу перспективу у позоришта“.
Све представе биће одржане на сцени „Пера Добриновић“, а улазнице, сви заинтересовани могу купити онлајн, путем сајта Српског народног позоришта или одласком на благајну.
Наступ бенда „ГИФТ“ у петак, 26. априла у Дому културе Фото: new.gigstix.com Певање, ђускање и експлозивна енергија Јоце Ајкуле и бенда ГИФТ, само су неки од разлога да 26.априла дођете у Дом културе.
Будите део незаборавне ноћи уз обраде песама звезда као што су David Bowie, Depeche Mode, The Cure, Billy Idol и многи други, али и ауторских песама групе ГИФТ.
Девета по реду изложба паса мешанаца у Лиманском парку и Прихватилишту, у суботу, 27. априла и у недељу, 28. априла Фото: PrtSc ЈКП “Зоохигијена и Ветерина“ Нови Сад и ове године одржава девету по реду традиционалну изложбу паса мешанаца поводом светског дана напуштених животиња под називом – Изложба паса мешанаца Нови Сад 2024.
Субота, 27. априла у Прихватилишту са почетком у 11 часова.
Представљени ће бити пси спремни за удомљавање, и биће прича о важности удомљавања и одговорног власништва
Недеља, 28. април у 11 часова Лимански парк и велика изложба паса мешанаца у 10 категорија и традиционална избор за најкеру града Новог Сада!
Уживајте!
Istorija novosadskog sladoleda – Znate li koja je poslastičarnica bila nadasve čuvena u gradu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.