Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 20:35

Министар Селаковић упутио јасну поруку из Новог Сада: Грађани треба да имају поверења у државне институције

Министар за рад и запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је данас Центар за социјални рад, поводом догађаја који су се одиграли у петак испред поменуте институције. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Он је у центру разговарао са представницима градске власти- градоначелником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Миланом Ђурићем, замеником градоначелника Игором Црнобарцем и чланицом Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијелом Костић, као и директорком Центра за социјални рад Јеленом Зорић.
– Сматрао сам за своју обавезу да као министар који је надлежан за социјалну заштиту данас посетим Центар за социјални рад у Новом Саду, а нарочито поводом немилих дешавања која су се овде збивала у петак поподне. Сматрам за своју обавезу да апелујем на читаву јавност да када постоје предмети у раду који су осетљиви, где се доносе одлуке које су важне, као што је родитељство и занемаривање детета, свака прејака реч може да доведе до проблема. Сви запослени у центрима за рад су људи који раде веома одговоран, важан и тежак посао. С друге стране, сам неко ко разуме бојазан и опште јавности и сваког родитеља који је корисник центра за социјални рад када је у питању било каква промена третмана деце и родитеља. Оно што је главна порука коју желим да пошаљем из Новог Сада је да грађани треба да имају поверења у своје државне институције. Смирити страсти и сарађивати, имати поверење у своју државу, с друге стране запосленима подршка у Центру за социјални рад – нагласио је министар.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Он је навео да држава озбиљан значај придаје деци и породици, заштити од насиља у породици те да је држава због бриге о породици направила посебно министарство.
-Дајемо подршку државним органима који се овиме баве и увек смо спремни да помогнемо родитељима којима је тешко да испуњавају своја права и обавезе. Апелујем на све државне органе који су релевантни и надлежни, од републике па до нивоа локалне самоуправе и Покрајине, да свој посао раде како треба и да више не присуствујемо немилим сценама.
Јелена Зорић, директорка Центра за социјални рад, истакла је да су у конкретним случајем радили и полиција, тужилаштво и школа.
–  Центар ни овог пута није репресивно поступао, као што ни иначе не поступа. Увек постоји поступност и увек је план да када постоји сумња да су деца занемарена увек имате план да испитате капацитете и могућности да помогнете родитељу да се оснажи да би се деца вратила у биолошку породицу. Од почетка је план да оснажимо родитеља да би се могао омогућити прихват деце у породицу. Опет позивам на сарадњу родитеља, да прихвати савете јер је то све из најбоље намере и то је у интересу деце и родитеља – речи су Зорић.
Pljušte kazne zbog nepropisne vožnje bicikla u centru grada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар Селаковић упутио јасну поруку из Новог Сада: Грађани треба да имају поверења у државне институције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.