У ТОНС-у промовисана књига „Женска имена Новог Сада“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 09:35

У ТОНС-у промовисана књига „Женска имена Новог Сада“

Промоција другог, допуњеног и измењеног издања књиге „Женска имена Новог Сада“, ауторки Гордане Стојаковић и Светлане Кресоја, одржана је јуче у просторијама Туристичке организације Града Новог Сада. Фото: Градске инфо Промоција као и пратећа изложба уприличена у истом простору, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << те интернет страница посвећена знаменитим женама Новог Сада на веб адреси ТОНС-а, део су активности којима је издавач, Туристичка организација Града Новог Сада, обележила Међународни дан жена.
На промоцији су говорили: Гордана Стојаковић, ауторка књиге „Женска имена Новог Сада“
Светлана Кресоја, ауторка књиге „Женска имена Новог Сада“
Бранислав Кнежевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада
Прво издање књиге Женска имена Новог Сада – Водич за љубитеље алтернативних тура (2014) на српском, енглеском и руском језику, издавача Туристичке организације Града Новог Сада, наишла је на интересовање како домаће, тако и иностране публике. Присутни на промоцији су били у прилици да сазнају понешто о историјском и културном развоју Новог Сада, посредством 27 прича о женама које су допринеле друштвеном развоју града делујући на плану образовања, уметности, филантропије, трговине, издаваштва, политике, науке и борбе за женска права у периоду од краја 18. до првих деценија 20. века.
Друго допуњено и измењено издање књиге Женска имена Новог Сада – Водич за љубитеље алтернативних тура, које и овог пута потписују Гордана Стојаковић и Светлана Кресоја доноси, како нове податке о животу и раду појединих знаменитих Новосађанки, уз три нове биографије (Катарине Поповић Миџине, Виде Вулко Варађанин и Олге Крно), тако и податке о пребивалиштима и боравиштима знаменитих жена о којима постоје нови или различити подаци.
Електронско издање књиге доступно је на сајту ТОНС-а на линку, док ће штампана верзија за заинтересоване бити доступна у Матици српској, а одређени тираж издања биће део поклона за госте из земље и иностранства или делегације које су у посети Новом Саду. Циљ ТОНС-а је да настави да обогаћује туристичку понуду новосадског подручја, започетог истраживачким пројектом Гордане Стојаковић у оквиру Женских студија и истраживања Милева Марић Ајнштајн, кроз приче о женској историји и традицији, које су важне не само са аспекта туризма, већ и образовања и културе.
Зато је издавањем публикације Женска имена Новог Сада – Водич за љубитеље алтернативних тура жеља да се потврде афирмације нових тема.
Sunce, dobra muzika, odličan provod i uživanje za celu porodicu tokom vikenda! (8. i 9. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У ТОНС-у промовисана књига „Женска имена Новог Сада“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.