“Јежева кућица” порасла на Грбавици. Градоначелник Ђурић у посети Осмом изграђеном забавишту: Срећан Дан жена свим васпитачицама (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 12:36

“Јежева кућица” порасла на Грбавици. Градоначелник Ђурић у посети Осмом изграђеном забавишту: Срећан Дан жена свим васпитачицама (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је новоизграђени вртић Предшколске установе „Радосно детињство”, на Грбавици, које је понело назив „Јежева кућица” и том приликом честитао 8. март – Дан жена, запосленим дамама у вртићу.
– Као што и наш назив града Нови Сад, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << каже нова будућност овде у виду деце. У последњих 20 година ово је осми новоизграђени вртић у Новом Саду. Реконструисали смо 17 вртића, у смислу проширења капацитета, овде иде 223 малишана од прве до треће године. Град је издвојио 335 милиона динара за изградњу, али и опремање објекта. Овде је све поприлично сређено- игралиште, клупе, канте корпе, зеленило- истакао је градоначелник.
Градоначелник је искористио прилику да честита Међународни дан жена, али и васпитачицама које ће радити у овом забавишту. Ђурић је нагласио да се ове године очекује завршетак радова у ковиљском вртић “Невен”, да се додатно прошире капацитети за 60 деце. Такође, и на Клиси је у току реконструкција објекта, у који ће 117 деце.
У 2024. години буџет Управе за образовање износи 8,2 милијарде динара. Градско забавиште је бесплатно, а градоначелник је подсетио и да се субвенционишу приватни вртићи.
„Укупно је 30 новозапослених у овом вртићу и свима желим срећан рад, а посебно користим ову прилику да овим дамама честитам 8. март. Хвала вам на посвећености, пожртвованом раду и на одговорности коју преузимате радећи свој посао. Свим женама запосленим у овом вртићу, васпитачицама, сервиркама, спремачицама и стручним сарадницама, али и оним најмлађим Новосађанкама које иду у овај вртић, желим све најлепше и честитам Међународни дан жена“, рекао је Милан Ђурић.
Karanfili, ruže, orhideje, koncerti, predstave i besplatan autobuski prevoz za sve dame u Novom Sadu! (petak, 8. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак “Јежева кућица” порасла на Грбавици. Градоначелник Ђурић у посети Осмом изграђеном забавишту: Срећан Дан жена свим васпитачицама (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.