Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 14:27

Министарство одбране и Матица српска потписали протокол о сарадњи; Министар Вучевић: Нема Матице без Новог Сада и Новог Сада без Матице, он

Матица српска и Министарство одбране Републике Србије потписали су протокол о сарадњи у згради Матице српске којим су дефинисали будуће пројекте. Протокол су потписали министар одбране Милош Вучевић и председник Матице српске Драган Станић. Догађају је присуствовао и градоначелник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Новог Сада Милан Ђурић. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Илустрација Министар одбране Милош Вучевић нагласио је да министарство има других сектора у оквиру ресора и подсетио да министарство има један од најимпозантнијх архива. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić -Овај протокол о сарадњи је нама почетна основа за даљи рад, а већ смо конкретизовали неке ствари које ћемо у наредном периоду заједнички учинити. Матица српска треба да чује шта је то што држава ради и зашто доноси неке одлуке, зашто нам је потребно стрпљење. Захвалан сам и градоначелнику Ђурићу. Нема Матице без Новог Сада и Новог Сада без Матице, иако је основана у Пешти, али је везана за Нови Сад од пресељења и неотуђиви је симбол града. Радујем се ако ће Град и Покрајина, а и Република, помагати Матицу српску око инфраструктурних пројеката. Приближава се највећи јубилеј 200 година Летописа Матице српске. Матица мора да добије нове објекте, где би сачувала све оно што има- речи су министра војног који је пружио подршку важној српској институцији.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Председник Матице српске Драган Станић је истакао да дуга сарадња произлази и док ј министар Вучевић водио Град.
-Матици је веома стало и наш војни комплекс нуди озбиљне ресурсе за једну озбиљну сарадњу. Договорили смо, потписујући протокол, и правно оквире за сарадњу, а сигуран сам да ће бити још много тога што ће се ширити у разним правцима. Војска поседује капацитете који су повезани са научно-истраживачким радом, неговањем вредности које буде дух који нас везује за политички простор који су наши политички преци градили. Без војног чиниоца не можемо говорити о стабилном друштву. Матица је место где су ове вредности важне. Желим као човек који има животно искуство, да кажем да подржавам идеју увођења обавезног војног рока. Свако друштво треба бранити, али тако да се сви надамо да та војна средства никада не буду употребљена- рекао је Станић и захвалио се на доласку министра Вучевића, додавши да Матица не памти да је угостила три генерала.
Dobra vest za bicikliste: Grad Novi Sad i ove godine subvencioniše sugrađane – po 12.000 dinara za novog dvotočkaša

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство одбране и Матица српска потписали протокол о сарадњи; Министар Вучевић: Нема Матице без Новог Сада и Новог Сада без Матице, она је неотуђив симбол града (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.