Први урбаниста Новог Сада Душан Миладиновић за НС Уживо: Исти људи се у последње четири године буне против свега, не видим разлог да се неко

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 14:28

Први урбаниста Новог Сада Душан Миладиновић за НС Уживо: Исти људи се у последње четири године буне против свега, не видим разлог да се неко

Од 24 урбанистичка плана која су се јуче нашла на Скупштини Града, највише буре, због протеста на Лиману, изазвао је план за верски објекат. Фото: nsuzvio.rs/Павле Пејић Како за портал НС уживо истиче Душан Миладиновић, директор “Урбанизма”, истиче да су сви дали подршку овом плану >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у делу града који има 30.000 становника.
„Протестовали су зашто је то близу Штранда, да ли случајно или намерно заборављајући да је управо Штранд био стратиште, није Кеј. Њима очигледно не смета што се веселе и пију, али им смета црква близу, што је апсурдно. Био је и напад на свештеника на Лиману.
Они својим насилним деловањем покушавају да нешто преокрену и то им је једини начин да добију својих пет минута. Исти људи се у последње четири године буне против свега, под истом флоскулом “Хоћемо зеленило”. Немају ништа конкретније да кажу.
Екипе из њиховог времена су направиле Грбавице и Детелинаре, а нико се није бунио. Лиманци су сметнули с ума да је ту некада била природа, шумско подручје, али то је све у реду када они треба да се населе. То је себично и непримерено размишљање ако хоће добро свом граду.“
Он истиче да дих комунизма и даље живи у многим главама, несхватајући да је дошло ново време и да се људи све више враћају духовним вредностима. „Када је “густо” у животу, људи помисле на бога, веровали или не веровали. Људи иду у цркву, па макар на велике датуме и да запале свеће. Не видим разлог да се неко буни против црквеног објекта.
Ово је сада ледина, ово је простор који може да прихвати изградњу цркве. Уређењем цркве и око цркве се повећавања број растиња“, додао је саговорник портала НС уживо.
Gradonačelnik osudio napad na sveštenika Eparhije bačke

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први урбаниста Новог Сада Душан Миладиновић за НС Уживо: Исти људи се у последње четири године буне против свега, не видим разлог да се неко буни против црквеног објекта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.