Уместо „Хероја Пинкија“ граде се пословни комплекс и робно-транспортни центар поред луке Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 18:13

Уместо „Хероја Пинкија“ граде се пословни комплекс и робно-транспортни центар поред луке Нови Сад

 На углу Београдског кеја и Улице Бајчи Жилинског, где се налазило некадашње бродарско предузеће „Херој Пинки“, у плану је да се гради робно-транспортни центар, као и пратећи пословни комплекс. Фото: Google earth На поменутом простору величине 2,03 хектара остале су две полусрушене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и напуштене хале, те једноспратна управна зграда, које немају архитектонску или историјску важност, те је њихово рушење дозвољено.
Према Генералном урбанистичком плану града до 2030. године, овај простор је планиран као робно-транспортни центар (РТЦ), а у Плану генералне регулације Радне зоне Север III, као део опредељен за развој луке и робно-транспортног центра.
Генералним урбанистичким планом града уведена је категорија искључиво канцеларијских садржаја које је могуће планирати у радним зонама и то уз главне саобраћајне правце и у рубним деловима зоне.
ГУП-ом је дозвољено и да у радним зонама буде садржаја искључиво канцеларијског простора, због чега градски урбанисти предлажу да будући објекти буду само за ту намену и висине од два до осам спратова са поткровљем.
Фото: Урбанизам – Радне зоне су значајније изграђене, нарочито радна зона „Север III“ која располаже са значајним складишним просторима, повезана је са три врсте транспорта, те је треба развијатиу модеран робно-транспортни, односно логистички центар из којег је планирана даља дистрибуција робе. У рубним деловима простора намењенoг пословању или уз значајне саобраћајне правце могуће је реализовати комплексе са искључиво канцеларијским простором без производних садржаја.“ – наводи се у предлогу плана.
Увид у предложени план се може обавити у Месној заједници „Салајка“, Шајкашка 26 или „Урбанизму“, на Булевару цара Лазара 3.
План се може видети и на сајтовима Града и „Урбанизма“.
Предлози и сугестије се могу послати писмено Градској управи за урбанизам и грађевинске послове, на Школску 3 или на мејл planiranje@uprava.novisad.rs.
Robna kuća „NORK“, nekada jedan od najomiljenijih trgovinskih objekata u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уместо „Хероја Пинкија“ граде се пословни комплекс и робно-транспортни центар поред луке Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.