Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 08:02

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Ова мартовска недеља је пуна дешавања, концерата, представа и одличне забаве…Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду:
Концерт Горана Карана, 3. марта  у Српском народном позоришту Фото: new.gigstix.com Сплитски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << певач Горан Каран наступа у Српском народном позоришту у Новом Саду. Уз свој хумор и глас, Каран ће присутнима приуштити вече пуно емоција 3. марта, с почетком у 20.00 часова.
Премијера представе „Догодине у исто време“ 4. марта у свечаној сали НИС-а Фото: new.gigstix.com „Догодине у исто време” је комично-мелодрамска представа о љубави и времену. Та два појма се преплићу и мимоилазе, а некада људи не могу да утичу на њихов ток. Ова интригантна представа јесте о вечитом сну.
Овога пута о оствареном сну – да макар један дан живота човек и жена проведу као једно биће.
Да ли постоји та наша идеална друга половина? И, ако имамо среће да је пронађемо, хоће ли нас препознати? Ако се препознамо, да ли смо ипак закаснили?
И колико ћемо да трајемо? Може ли вечност да стане само у један дан? Љубав је глад. Да ли је довољно тек неколико часова у години да је утоли?
Живот се не мери бројем удаха и издаха, већ бројем тренутака када смо остали без даха, како је неко лепо објаснио. У том случају, да ли је један дан у години сасвим довољан?
На та, као и на друга вечна питања, уз безброј ироничних и комичних варијација на разне теме, представа „Догодине у исто време” даје могуће одговоре.
Стeнд aп наступ Антеа Травизиа у Дому културе, 5. марта Фото: new.gigstix.com Анте Травизи је двадесето-једанаестогодишњак родом из Сплита. Бави се станд уп комедијом од почетка 2016. године. Иницијално је био члан огранка Студио Смијеха Сплит. Поткрај 2018. године настаје колектив Сплицка Сцена гдје је резидент комичар од оснутка све до данас. Засад броји иза себе преко 600 наступа диљем Хрватске и у регији.
Представа Како и зашто убити мужа?, 5. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com Комедија о милион разлога зашто убити мужа, настала је након бурне реакције нежног пола на приручник „Како и зашто убити супругу“. Наиме аутор овог дела Антонио Амури оптужен је за мушки шовинизам, после чега је уследио и приручник намењен дамама.
У овој урнебесној комедији жене ће успети да пронађу на који тип мужа су осуђене, са подробним објашњењем понашања и маштовитим препорукама за уклањање. Ту ће се наћи различити типови супруга: од кућног мајстора, хипохондра, сексуалних манијака, размажених кретена – наводе организатори.
Ова комедија према романима италијанског књижевника Антониа Амурриа до сада је реализована на бројним позорницама, а духовито описани вербални окршаји у браку препуном трзавица насмејали су публику широм света.
Представа „Дечије повреде“ 8. марта у Свечаној сали НИС-а Фото: new.gigstix.com Представа „Дечије повреде” одржаће се 08. марта у Свечаној сали НИС-а!
Представа „Дечије повреде“ је занимљива, некласична љубавна прича. Прати живот две одрасле особе, па и њихове љубавне проблеме од школске клупе до данас.
Представа „Држ не дај“ у Гимназији Лаза Костић, 8. марта Фото: new.gigstix.com Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити. Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа “Држ’ не дај”. Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које “како Бог заповеда” треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.
Концерт бенда „Gift“ 8. марта у Дому културе Фото: new.gigstix.com Драге даме, можете ли да замислити бољи провод за ваш дан?
Певање, ђускање и експлозивна енергија само су неки од разлога да 8.март прославите у Дому културе уз бенд Гифт.
Пожурите да заузмете најбоље место и поглед на Јоцу Ајкулу који изазива све и свакога у радијусу од 500 метара.
Ова ноћ ће се препричавати!
Наступ бенда „Black Metallica Tribute“ 9. марта на Спенсу Одлично свирачко умеће свих чланова, енергичан сценски наступ и готово невероватна физичка сличност фронтмена бенда са Џејмсом Хетфилдом Металике врло брзо су учинили да овај бенд постане најтраженији Металика трибуте бенд са доста распродатих концерата широм Европе – у Словенији, Хрватској, Италији, Аустрији, Румунији, Бугарској, Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Швајцарској.
Новосадска публика ће у суботу, 9. марта, по први пут имати прилику да 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝐌𝐄𝐓𝐀𝐋𝐋𝐈𝐂𝐀 𝐓𝐑𝐈𝐁𝐔𝐓𝐄 види и чује у Холу 8 новосадског Спенса.
За ову прилику припремају посебан програм – комплетан албум “Blacк” уз избор највећих хитова групе Металика. Албум “Black” групе Metallica објављен је 12. августа 1991. године.
Концерт севдах групе Диванхана у Позоришту младих, 9. марта у Позоришту младих Фото: pozoristemladih.co.rs Диванхана је основана почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву.
Бенд изводи традиционалну музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике.
Посебан фокус стављају на његовање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Поред врло посвећеног и истраживачког приступа традицији, Диванхана свој стваралачки опус обогаћује и ауторском музиком за коју инспирацију црпе управо из традиционалне песме.
Ово је један од концерата у оквиру турнеје Заврзлама, што је и назив најновијег од пет до сада објављених албума.
Донео је једанаест бисера и велику новину у каријери Диванхане, њихове ауторске нумере, које су својим квалитетом привукле подједнаку пажњу као и препознатљиви, колоритни аранжмани традиционалних песама односно композиција других аутора Шабан Бајрамовић, Љубиша Стојановић-Луис и други.
Карте се могу набавити путем продајне мреже „Gigstix-а“ или онлајн.
Концерт Војко В, 9. марта у Хали 2 Фото: new.gigstix.com Објавио је 2018. године првенац „Војко“, постао отац, освојио три Порина 2019. године, за албум године, спот године и клупски албум године, одржао велики број концерата широм регије, објавио две сликовнице за децу – и уморан је. „Сатра сан се, не могу више“, каже Војко на крају спота за последњи сингл „Уморан“.
„Маркет недељом“, 10. марта у СКЦНС Фабрици Фото: Facebook.com Пробудите пролеће у себи и представите инспирацију својим креативним делом на Маркету недељом, 10. марта у СКЦНС Фабрици од 11:00 до 17:00 часова.
Уживајте!
Robna kuća „NORK“, nekada jedan od najomiljenijih trgovinskih objekata u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.