У Новом Саду обележен међународни дан цивилне заштите

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 19:21

У Новом Саду обележен међународни дан цивилне заштите

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Јужнобачког управног округа одржаној у згради Управе за ванредне ситуације у Новом Саду. Фото: Градске инфо Том приликом, присутнима се поред градоначелника, обратио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и начелник Јужнобачког управног округа и командант Окружног штаба Милан Новаковић који је градоначелнику уручио Захвалницу, а одржане су и две презентације, и то о улози и значају Цивилне заштите и јединица цивилне заштите, као и о достигнутом степену припремљености локалних самоуправа за реаговање у ванредним ситуацијама. „Свим ангажованима на пословима који спадају у делокруг цивилне заштите, честитам 1. март, Међународни дан Цивилне заштите. Хвала у име свих нас који смо данас добили Захвалнице за допринос развоју система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама. Током разарајућих јулских олуја прошле године имали смо прилику да видимо колико је систем цивилне заштите важан за наше друштво. У отклањању последица након непогода, били су ангажовани ватрогасци и припадници добровољних ватрогасних друштава, али и сви други расположиви ресурси Града, а ту првенствено мислим на привредна друштва и друга правна лица, на чему смо им бескрајно захвални. Град Нови Сад је био, сада је и увек ће бити поуздан и снажан партнер свима из система Цивилне заштите. Ми као локална самоуправа партнерски сарађујемо са Сектором за ванредне ситуације МУП-а и увек смо ту да одговоримо на њихове потребе, а све у циљу опште безбедности грађана“, рекао је градоначелник нагласивши да се новосадским ватрогасцима у континуитету обезбеђују нова возила, новчано награђују полицајци и ватрогасци, да се редовно финансира Ватрогасни савез Града и улаже у опремање и обучавање ватрогасаца.
Облежавањем Међународног дана цивилне заштите, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у сарадњи са начелницима управних округа, градоначелницима и председницима општина, тежи да утиче на подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа и опасности.
„Велико ми је задовољство што заједно свечао обележавмо Дан цивилне заштите, указујући јавности на значај улоге цивилне заштите кроз одавање признања за жртве, напоре и подвиге у акцијама спасања који припадници тог система свакодневно чине“, рекао је Милан Новаковић истакавши да ће припадници службе Цивилне заштите наставити спремно да одговарају на нове изазове, ризике и претње.
Grad Novi Sad započeo veliku prolećnu akciju čišćenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Новом Саду обележен међународни дан цивилне заштите се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.