Предавање Конзервација предмета од стакла у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 13:02

Предавање Конзервација предмета од стакла у Музеју Војводине

У среду, 6. марта у 18 сати у Музеју Војводине (Дунавска 35), као пратећи програм изложбе Стакло, одржаће се предавање: Конзервација предмета од стакла. Предавач је Маја Живковић, конзерватор из Народног музеја Србије. Фото: Градске инфо На предавању посетиоци ће имати прилику да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чују причу о историјату настанка, производње и развоја технологије стакла. Али и о томе шта су најчешћи узроци пропадања и оштећења стакла, посебно археолошких предмета. Посебан акценат ће бити стављен на приказ процеса конзервације стакла, неких специфичности третмана и техника конзервације.
Изложба Стакло је производ истраживања и промишљања читавог тима стручњака различитих профила. Основна идеја је била са се, кроз експонате од стакла који се налазе у различитим збиркама Музеја Војовдине, скрене пажња на материјал који има изузетно широку употребу и који нас вековима задивљује и инспирише.
Sve smo bliži proleću! Mart je stigao u Novi Sad! (petak, 1. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање Конзервација предмета од стакла у Музеју Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.