Дешавања у Новом Саду у марту месецу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 10:01

Дешавања у Новом Саду у марту месецу

Варљиви март нам је стигао. Још двадесет дана нас дели од почетка пролећа. Иако у марту долази пролеће у марту се могу променити сва годишња доба у једном дану. И у марту се у Новом Саду можете одлично провести, овај март је препун интересантних дешавања, обезбедите карте за омиљене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << догађаје на време. Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог марта у Новом Саду:
Базари:
Новосадски ноћни базар, 1. март на Рибљој пијаци Фото: Facebook.com/trg.preduzetnistva Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима. Биће хране и пића за свачији укус, рукотворина за декоративне и практичне намене, природне козметике, уникатног накита и разних аксесоара. Све из домаће производње, све по квалитету далеко изнад онога што се пазари по супермаркетима. Дођите да се одлично проведете и да  подржите рад малих домаћих произвођача.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на сајту организатора.
Биг слатки маркет, 2. и 3. марта у Биг шопинг центру Фото: Facebook.com/BigNoviSad 2. и 3. марта, атријум у Биг Нови Сад центру претвара се у рај за љубитеље слаткиша!
Посетиоци ће имати прилику да се препусте чарима разноврсног избора домаћих колача, слаткиша, сочних пецива, као и да истраже ручно рађени накит, козметику и одевне предмете.
Сви љубитељи слаткиша ће бити одушевљени широким спектром деликатеса припремљених са посебном пажњом и љубављу.
Биг Нови Сад и чалабрцфест ће се потрудити да овај догађај буде незабораван!
„Маркет недељом“, 10. марта у СКЦНС Фабрици Фото: Facebook.com Пробудите пролеће у себи и представите инспирацију својим креативним делом на Маркету недељом, 10. марта у СКЦНС Фабрици од 11:00 до 17:00 часова.
Концерти, журке и свирке:
LAZARVS, NORTHERN REVIVAL i POLYWHY 1. марта у Фабрици Фото: new.gigstix.com Улазнице могу да се купе у претпродаји путем „Gigstix“ сајта и продајних места по цени од 800 динара, а на дан концерта на билетарници Фабрике цена улазнице биће 1.000 динара.
Врата Фабрике и билетарница отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.
Журка Југословенка, 1. марта у Дому културе Фото: new.gigstix.com Већ пет година журка Југословенка пуни београдске клубове Шлеп, Штрафта и Поп Куарт, а у последњих годину дана била је распродата и у преко 30 клубова широм региона.
Ово је журка свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима. Спремите грло за певање и ноге за плесање, а на репертоару ће бити Дино Дворник, ЕКВ, Хаустор, Денис & Денис, Идоли, Беби Дол, Партибрејкерс, Прљаво Казалиште, Оливер Мандић, Ђаволи, Бајага… а биће ту и нових снага попут Ниплепипле, Буч Кесиди, СевдахБабy, МВП, Ирие ФМ, З++, Артан Лили…
За ДЈ пултом Душко Милојевић а.к.а. Дулеx, човек који је био резидент најбољих београдских алтернативних клубова као што су Академија, Поветарац, Бен Акиба, Пази Школа, Штрафта, Поп Куарт, Шлеп… и човек који већ пуних 10 година у Божидарцу у оквиру Врачар Роцкс серијала организује концерте најбољих регионалних бендова.
Концерт хип-хоп дуа Who See, 2. март у Хали 2 Динамични хип-хоп дуо, који чине Noyz и Dedduh, долази директно са пјене Јадранског мора. У музичкој игри су од 2000. године, власници више регионалних награда /MTV EMA Adria Act (2012), MTV Double Platinum Award (2012), MTV Double Platinum Award (2013), MAC (2019/2020)…и учесници на свим релевантним музичким фестивалима у региону. Између осталог, потребно је додати да су представљали Црну Гору на Еуросонгу 2013. године као и да су учествовали у кампањи Уједињених нација ”16 Дана активизма против насиља над женама”, те пројекту Котор Арта „Котор 1979“ поводом обиљежавања 40 година од страховитог земљотреса који је задесио Црну Гору као и ЦЗИП кампањи „Криволов“.
Највећи хитови: Ђе се купаш, Регетон Монтенегро, Бар-Бари, Немам ти кад, Није преша, Насеље, Дај га на гас, Пуцацина по Будви, Амо попит по пиво, Игранка…
Концерт Горана Карана, 3. марта  у Српском народном позоришту Фото: new.gigstix.com Сплитски певач Горан Каран наступа у Српском народном позоришту у Новом Саду. Уз свој хумор и глас, Каран ће присутнима приуштити вече пуно емоција 3. марта, с почетком у 20.00 часова.
Концерт бенда „Gift“ 8. марта у Дому културе Фото: new.gigstix.com Драге даме, можете ли да замислити бољи провод за ваш дан?
Певање, ђускање и експлозивна енергија само су неки од разлога да 8.март прославите у Дому културе уз бенд Гифт.
Пожурите да заузмете најбоље место и поглед на Јоцу Ајкулу који изазива све и свакога у радијусу од 500 метара.
Ова ноћ ће се препричавати!
Наступ бенда „Black Metallica Tribute“ 9. марта на Спенсу Фото: new.gigstix.com Одлично свирачко умеће свих чланова, енергичан сценски наступ и готово невероватна физичка сличност фронтмена бенда са Џејмсом Хетфилдом Металике врло брзо су учинили да овај бенд постане најтраженији Металика трибуте бенд са доста распродатих концерата широм Европе – у Словенији, Хрватској, Италији, Аустрији, Румунији, Бугарској, Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Швајцарској.
Новосадска публика ће у суботу, 9. марта, по први пут имати прилику да 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝐌𝐄𝐓𝐀𝐋𝐋𝐈𝐂𝐀 𝐓𝐑𝐈𝐁𝐔𝐓𝐄 види и чује у Холу 8 новосадског Спенса.
За ову прилику припремају посебан програм – комплетан албум “Blacк” уз избор највећих хитова групе Металика. Албум “Black” групе Metallica објављен је 12. августа 1991. године.
Концерт севдах групе Диванхана у Позоришту младих, 9. марта у Позоришту младих Фото: pozoristemladih.co.rs Диванхана је основана почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву.
Бенд изводи традиционалну музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике.
Посебан фокус стављају на његовање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Поред врло посвећеног и истраживачког приступа традицији, Диванхана свој стваралачки опус обогаћује и ауторском музиком за коју инспирацију црпе управо из традиционалне песме.
Ово је један од концерата у оквиру турнеје Заврзлама, што је и назив најновијег од пет до сада објављених албума.
Донео је једанаест бисера и велику новину у каријери Диванхане, њихове ауторске нумере, које су својим квалитетом привукле подједнаку пажњу као и препознатљиви, колоритни аранжмани традиционалних песама односно композиција других аутора Шабан Бајрамовић, Љубиша Стојановић-Луис и други.
Карте се могу набавити путем продајне мреже „Gigstix-а“ или онлајн.
Концерт Војко В, 9. марта у Хали 2 Фото: new.gigstix.com Објавио је 2018. године првенац „Војко“, постао отац, освојио три Порина 2019. године, за албум године, спот године и клупски албум године, одржао велики број концерата широм регије, објавио две сликовнице за децу – и уморан је. „Сатра сан се, не могу више“, каже Војко на крају спота за последњи сингл „Уморан“.
Музичко вече „Елегантно опуштено“ 13. марта у Свечаној сали Нис-а Фото: new.gigstix.com Концепт вечери, није класична стенд ап сатира, но угодан, префињен начин комуникације са публиком пун хумора о теми љубави, жени, мушкарцу, људима, вечним темама на које има хиљаду питања и хиљаду одговора. Врло умешно ће се мешати и употпуњавати мудрости ранијег и данашњег доба. Паралелно и дијагонално повезивање времена садашњег са прошлим ће доносити нова сазнања о битним, неважним стварима које значе кроз живот једног човека.
Све је то испреплетано избором најлепших љубавних хитова класик-поп музичког жанра, музике из филма, великих хитова светске и домаће музичке сцене.
Постоји могућност активног учешћа публике.
Спонтаност је примарна и моменат тренутног надахнућа најважнији сегмент, без очекиваног концепта наступа једног класичног вокалног уметника.
Потпуно неочекивани смерови интерпретација, познатих композиција, у оригиналним аранжманима ће донети битну разлику у односу спрам сличних анплагд састава.
Виолиниста на крову, Адагио, Њебојте се речи љубов ,Беатифул мариа оф мy соул ,Еј мамбо италиано, Вило моја су само неке од нумера у којима ћете уживати, а шта још можете доживети сазнајте 13. Марта од 20:00 часова.
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Бенд „Савршени маргиналци” 14. марта у Фабрици Фото: new.gigstix.com Маргиналце су формирали Зоран Субошић Зоки (гитара), његов брат Младен Субошић Суба (бубањ) и Крешимир Шокец Шоки (бас гитара), а прикључио им се за микрофоном Хрвоје Крмпотић Крмпа, познат из бенда Deafness by Noise.
Не пропустите прилику да будете међу онима који су имали ту привилегију да буду ексклузивно на првом концерту који су Савршени маргиналци одржали у Србији 14. марта у новосадској Фабрици. Early Bird улазнице (100 ком) по цени од 1500 динара можете набавити на свим продајним местима Гигстиxа као и онлајн.
Early Bird  карте можете купити и у Шамрок бару, Мите Ружића 5, Нови Сад.
Редовна цена карата после Early Bird  продаје ће бити 1800 динара, а на дан концерта 2000 динара.
Састав „Orthodox Celts“ 16. марта у СКЦНС Фабрици Састав „Orthodox Celts“ наступиће у суботу 16. марта у СКЦНС Фабрици. Они већ годинама уназад концертима обележавају 17. март, Дан светог Патрика, ирски национални празник. Наступом у Фабрици прославиће овај празник са новосадском публиком уз добро познат опус.
Улазнице су у претпродаји по цени од 1.500 динара и могу да се купе онлајн на овом линку као и на продајним местима Гигстикса. На дан концерта цена улазнице износиће 2.000 динара и моћи ће да се купе и на билетарници Фабрике. Врата и билетарница Фабрике отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.
Светски мјузикл „Веселе девојке“ 20. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com Подсетимо, у овом музичко-сценском спектаклу, који је адаптација истоименог америчког мјузикла, Вукотић „прича причу“ о пет најбољих другарица из детињства које се поново окупљају на девојачкој вечери у част удаје ћерке једне од њих.
Осим свима добро знаних музичких нумера попут “Андреа”, “Апсолутно твој”, “Хајде да лудујемо”, “Јутро је”… представу чини занимљивом и драмски сукоб између две другарице у који су, наравно, уплетене и све друге.
Преплићу се животне приче пет различитих жена- приче о срећи и љубави, пријатељству и поверењу, али и незадовољству и неостварености.
Улоге тумаче: Тијана Дапчевић, Маја Брукнер, Зорана Павић, Јелена Ђукић, Ивана Петерс и Светлана Сретеновић.
Концерт групе Хари Мата Хари 29. и 30. марта у Српском народном позоришту Фото: new.gigstix.com Једна од најпопуларнијих поп група у региону, Хари Мата Хари, одржаће концерт 29. марта у Српском народном позоришту у Новом Саду.
Током своје вишедеценијске каријере, која је почела 1985, продали су око пет милиона примерака 15 студијских албума, као и бројних компилација. Овај састав је 2006. године постигао значајан успех, на Евровизији, где је представљао Босну и Херцеговину са песмом “Лејла” освојивши високо треће место. Након скоро три године новосадска публика ће поново имати прилику да ужива у ванвременским хитовима као што су: „Седамнаест ти је година“, „Прстен и златни ланац“, „Кад дође октобар“, „Сви моји друмови“, „Као домине“, „Ја немам снаге да те не волим“…
Хари Мата Хари препознатљив је по споју различитих музичких стилова укључујући поп, рок, традиционалну музику, као и искреним и романтичним текстовима због којих је овај састав многима омиљен.
„Нови Сад је један град који је био извор инспирације. Почетак саме каријере ми је везан за Нови Сад“, истиче Хари Варешановић, фронтмен групе чије бројне хитове и дан данас певају све генерације.
Позоришне представе:
Репертоари позоришта за месец март
Српско народно позориште 163. сезона у СНП нуди веома богат програм, љубитељи позоришта ће моћи да уживају у класицима који одузимају дах.
Погледајте репертоар СНП-а за месец март.
Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz настало је 1974. године са идејом да помогне у очувању културног идентитета Мађара у Војводини. Адреса у Јована Суботића 3-5 врло брзо постала је, међутим, место на којем су расле неке много озбиљније и комплексније позоришне приче… Временом је ово позориште успело да постане, не само место окупљања мађарске елите, него је и превазишло мађарски оквир те данас слови за једно од најрелевантнијих позоришних адреса у Србији и региону.
Репертоар позоришта за месец март.
Позориште младих Позориште младих, место у којем одрастамо, у којем од деце постајемо људи.
Репертоар позоришта за месец март.
Премијера представе „Догодине у исто време“ 4. марта у свечаној сали НИС-а Фото: new.gigstix.com „Догодине у исто време” је комично-мелодрамска представа о љубави и времену. Та два појма се преплићу и мимоилазе, а некада људи не могу да утичу на њихов ток. Ова интригантна представа јесте о вечитом сну.
Овога пута о оствареном сну – да макар један дан живота човек и жена проведу као једно биће.
Да ли постоји та наша идеална друга половина? И, ако имамо среће да је пронађемо, хоће ли нас препознати? Ако се препознамо, да ли смо ипак закаснили?
И колико ћемо да трајемо? Може ли вечност да стане само у један дан? Љубав је глад. Да ли је довољно тек неколико часова у години да је утоли?
Живот се не мери бројем удаха и издаха, већ бројем тренутака када смо остали без даха, како је неко лепо објаснио. У том случају, да ли је један дан у години сасвим довољан?
На та, као и на друга вечна питања, уз безброј ироничних и комичних варијација на разне теме, представа „Догодине у исто време” даје могуће одговоре.
Представа Како и зашто убити мужа?, 5. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com Комедија о милион разлога зашто убити мужа, настала је након бурне реакције нежног пола на приручник „Како и зашто убити супругу“. Наиме аутор овог дела Антонио Амури оптужен је за мушки шовинизам, после чега је уследио и приручник намењен дамама.
У овој урнебесној комедији жене ће успети да пронађу на који тип мужа су осуђене, са подробним објашњењем понашања и маштовитим препорукама за уклањање. Ту ће се наћи различити типови супруга: од кућног мајстора, хипохондра, сексуалних манијака, размажених кретена – наводе организатори.
Ова комедија према романима италијанског књижевника Антониа Амурриа до сада је реализована на бројним позорницама, а духовито описани вербални окршаји у браку препуном трзавица насмејали су публику широм света.
Представа „Дечије повреде“ 8. марта у Свечаној сали НИС-а Фото: new.gigstix.com Представа „Дечије повреде” одржаће се 08. марта у Свечаној сали НИС-а!
Представа „Дечије повреде“ је занимљива, некласична љубавна прича. Прати живот две одрасле особе, па и њихове љубавне проблеме од школске клупе до данас.
Представа „Држ не дај“ у Гимназији Лаза Костић, 8. марта Фото: new.gigstix.com Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити. Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа “Држ’ не дај”. Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које “како Бог заповеда” треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.
Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ представа 15. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com УПОЗОРЕЊЕ: Изазива болове у стомаку од смеха, велику количину суза радосница, а постоји и могућност губљења гласа од силног смејања!
Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације која не жели везу.
Листамо по апликацијама у нади да ћемо пронаћи ону праву особу. Желели бисмо поручити своју сродну душу преко интернета, читамо „Пет начина како да знаш да му се свиђаш“ и „Седам начина како да је освојиш“ мислећи да можемо програмирати особу за везу као пројекат на интернету. Ипак, ми смо ти који не желе везу.
Желимо фасаду везе без труда, држање за руке без гледања у очи, одуговлачење без озбиљног разговора, обећање без стварне посвећености. Желимо и прославити годишњицу без оних 364 дана који воде до ње. Играмо игре без победника и на крају останемо сами. Желимо ту љубав као из филма, али ништа не чинимо.
Да ли волимо да нас воле или волимо да волимо? Колико брак мења однос двоје људи и саму везу ? Шта је потребно за складан брак? Одговоре на вечита питања о односу мушкарца и жене, Драган Маринковић Маца доноси на оригиналан и само њему својствен начин.
Стенд ап наступи:
„Stand up“ наступи у Герили Фото: Facebook.com/GerilaNS Више информација можете добити на Фејсбук страници организатора.
Резервације на број телефона: 064/2696081.
Стeнд aп наступ Антеа Травизиа у Дому културе, 5. марта Фото: new.gigstix.com Анте Травизи је двадесето-једанаестогодишњак родом из Сплита. Бави се станд уп комедијом од почетка 2016. године. Иницијално је био члан огранка Студио Смијеха Сплит. Поткрај 2018. године настаје колектив Сплицка Сцена гдје је резидент комичар од оснутка све до данас. Засад броји иза себе преко 600 наступа диљем Хрватске и у регији.
Марко Пуљиз и специјал „Гарави стомак“  17. марта у Треми Фото: new.gigstix.com У овом посебно пробраном материјалу за новосадску публику сигурно нећете чути стереотипно наглашен босански акценат као једини ослонац на квалитет материјала.
Иако је већ неколико пута наступао у Новом Саду овај пут се посебно радује новом сусрету јер је за брдовиту главу војвођанска лаганица лековито инспиративна!
Срђан Олман у Позоришту младих, 21. март Фото: new.gigstix.com Срђан Олман изводи свој нови шоу “Стручњак” од 19:30 часова у Позоришту младих!
„Стручњак“ је четврти шоу Срђана Олмана, који на саркастичан начин говори о разним историјским промашајима, разликама у менталитету и нестручности великог броја људи, који се налазе на битним позицијама.
Када је реч стручњак постала увреда и зашто више подлежемо сујеверју, него стручности и образовању, само су неке од тема о којима Олман говори. Не пропустите премијерно новосадско извођење ове нове Срђанове комедије!
Наступ Сандре Силађев „Дејт“ 30. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com Због великог интересовања и тражње од стране публике најављујемо ново новосадско, извођење ауторске монодраме Сандре Силађев ‘’ДЕЈТ’’ која ће поново бити представљена публици 30. марта у Позоришту младих у Новом Саду, са почетком у 19.30 сати.
Уживајте!
Lista razloga zbog kojih Novi Sad važi za grad mladih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дешавања у Новом Саду у марту месецу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.