У оквиру Новосадској сајма биће одржан стручни форум о производњи биогорива

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 18:28

У оквиру Новосадској сајма биће одржан стручни форум о производњи биогорива

Најпризнатији стручњаци из Бразила и Индије учествоваће на форуму на тему биогорива, који ће у оквиру предстојећег Новосадаског сајма у мају организовати амбасада Бразила, као земља која је други највећи произвођач овог горива на свету. Фото: Пољопривредни сајам Амбасадор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бразила Жозе Маура Коуто је то потврдио састанку са генералним директором Новосадског сајма Николом Ловрићем.
Како је објављено на сајту Новосадског сајма, у перспективи, ова тема ће бити једна од кључних о којој ће се разговарати како у свету тако и у Србији, а Новосадски сајам ће бити право место за одржавање догађаја тог типа.
„После Сједињених Америчких Држава, Бразил је други највећи произвођач биогорива на свету, због глобалних климатских циљева и смањења емисије угљен-диоксида у сектору транспорта, многе регије у свету, прелазе на обновљива горива. Користећи алтернативна горива, Бразил годишње уштеди 120 милијарди долара“, рекао је Коуто.
Наглашена је важност Србије која је препозната као земља са готово највећим потенцијалом у Региону када је ова тема у питању.
Овогодишњи Међународни пољопривредни сајам, биће од 18. до 23. маја, уз подршку Партнера Европске уније.
Генерални спонзор приредбе је Глобос осигурање, Златни спонзор је Ал Дахра, а спонзор јубилеја је Телеком Србија.
Uslikajte svog psa i osvojite novčane nagrade: Ukoliko ste usvojili svog vernog prijatelja, vi ste idealan kandidat za ovu nagradnu igru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У оквиру Новосадској сајма биће одржан стручни форум о производњи биогорива се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.