Ускоро крећу третмани против крпеља! Циклонизација: Сузбијање ће да се ради од пролећа до јесени

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 15:16

Ускоро крећу третмани против крпеља! Циклонизација: Сузбијање ће да се ради од пролећа до јесени

Са топлим временом појављују се први случајеви уједа крпеља. Вегетација по парковима буја, а како нам кажу из “Циклонизације” уколико се лепо време настави, третмани сузбијања ће ове године “поранити”. Фото: „Циклонизација“ Нови Сад Крпељи су инсекти који бораве на врховима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << власи трава и проласком човека или животиње, најчешће пса, могу се закачити кукицама на својим ногама за тело домаћина.
Фото: „Циклонизација“ Нови Сад – Ускоро крећемо са третманима. Третмани против крпеља се раде целу сезону од пролећа до јесени. Тада су третмани и најчешћи. Крпељи не воле високе температуре јул и август, воле и спаљену трава. Њима то не одговара, њима одговарају умереније температуре, када је трава живља и жбуње. Тада су најактивнији. Најчешће се суграђани сусрећу са крпељима у априлу, мају, јуну и пред крај лета у септембру. Покривамо око 30 општина у Војводини. Препарат који користимо није штетан по здравље људи, користимо га годинама, а третмани се раде најчешће када нема људи на тим површинама.
“Opasulji se”: Poljoprivredna škola u Futogu organizovala akciju kuvanja pasulja za 23 ekipe u cilju promocije škole i zajedništva (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ускоро крећу третмани против крпеља! Циклонизација: Сузбијање ће да се ради од пролећа до јесени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.