Ево који курсеви су најинтересантнији Новосађанима

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 15:18

Ево који курсеви су најинтересантнији Новосађанима

Новосађани су одавно схватили да без муке нема науке. То поготово показује све већи број младих који се, када дође време за важне животне изборе, одлуче да крену путем програмирања, или неког другог mainstream занимања. Фото: Pexels/RDNE Stock project А зашто?
Морате признати, сви познајемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << барем неколико особа које су запослене у ИТ сектору и за које често помислимо да “туку плате као луди“.
Иако се наша претпоставка у већини случајева испостави као истинита, не смемо занемарити чињеницу да је у усавршавање тих људи утрошено много учења, праксе и труда.
Добро, можда не морамо радити у најбрже растећем, али свакако можемо да усмеримо своја интересовања на неке друге секторе који су, такође, веома перспективни.
Наши суграђани се, због тога, у последње време све чешће одлучују за дошколовавање или преквалификацију за неко тражено занимање.
Барем је данас веома лако уписати неки из огромног низа курсева који нам се нуде и, прићи корак ближе томе да постанете особа која желите да будете.
Занимало нас је, који су то курсеви тренутно Новосађанима најинтересантнији? На првом месту налазе се курсеви страних језика, а верујемо да их са тог трона неће никада збацити ни један други курс.
Иако већина има прилично задовољавајуће знање, наши суграђани се најчешће одлучују за усавршавање енглеског језика. А како и не би?
Данас, на платформама као што је ‘’Linkedin’’ већи проценат огласа за посао и објава писан је на енглеском језику.
Уколико се одлучите за конкурисање у таквим компанијама, биографија и пропратно писмо такође морају бити на енглеском, а то што би вас и надређени и колеге сасвим коректно разумели и на матерњем, не игра улогу.
Поред енглеског, Новосађани врло активно уче и немачки, италијански, француски, шпански, кинески и друге језике, како због повећања својих пословних вештина, тако и зарад љубави према одређеним културама и дестинацијама.
Сећате се како смо у време Касандре сви течно говорили шпански? Е, о тој врсти мотивације вам причамо.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Други на листи најпопуларнијих курсева јесу маркетинг курсеви. То су вам сва она занимања којима се данас многи баве, а чије називе нам је тешко и да изговарамо. На оваквим курсевима вас уче како да састављате пословне emailове, како да уопште ступате у комуникацију са осталим људима из бизнис света, на који начин да их истражите и понудите им оно што им стварно треба и још много тога…
Оно што је новина којој Новосађани све чешће прибегавају јесу курсеви из области финансија и пореза.
Истина, веома је важно бити финансијски писмен, а многи од нас то нису. Уколико савладате ове вештине моћи ћете, не само да радите у сфери финансија, већ да много лакше организујете своје приходе и расходе.
Јасно вам је да не постоји курс који ће вас преко ноћи учинити маркетинг менаџером, стручњаком за односе са јавношћу, или програмером. Немогуће је  тући неке баснословне плате на основу одслушаних неколико предавања.
Потребне су године школовања и улагања како бисте коначно почели да убирате бенефите свога труда, међутим, у нашем граду ипак  постоје корисни курсеви из ИТ сфере, али се односе на руковање основним ИТ алатима као што су Excel, Word, Power Point, итд…
Међутим, оно за шта би нам заправо годило да завршимо неки курс јесте стрпљење…
Преко ноћи се ништа не може научити, а ипак, чињеница да наши грађани имају толико изражену жељу да напредују и усвајају нова знања нас заиста охрабрује.
Живимо у граду пред којим је светла будућност!
U toku velika akcija toplog pranja sudova za odlaganje komunalnog otpada JKP „Gradska čistoća” Beograd

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево који курсеви су најинтересантнији Новосађанима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.