Изложба „Лутајући отисак” у Поклон збирци Рајка Мамузића

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 12:26

Изложба „Лутајући отисак” у Поклон збирци Рајка Мамузића

У Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића, у среду, 28. фебруара 2024. године у 19 часова отвара се изложба графика под називом „Лутајући отисак“. Фото: Галерија Рајко Мамузић Оснивач пројекта „Лутајући отисак“, Радован Јандрић, је током протеклих десет година, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << окупљао уметнике и презентовао радионице штампања графике по галеријама Србије.
Овогодишњом изложбом обележава се десетогодишњица „Лутајућег отиска“ радовима репрезентативних уметника – графичара са данашње ликовне сцене Србије, професора са Академије уметности у Новом Саду и Београду, оснивача бијенала и ликовних колонија, уметника који живе и стварају у иностранству. Многи од аутора су добитници значајних признања и награда, са радовима публиковани у земљи и иностранству.
На изложби ће бити представљени радови широког опуса графичке уметности од класичних дрвореза, иновативних линореза на платну, литографија, колографија, акватинте, бакрописа и комбинованих техника, различитих формата, од малих до монументалних. Теме ових графика варирају, од класичне представе природе до апстрактне и фигуративне савремене графике, од којих су неке уско повезане са панк и рок сценом.
Изложбу ће отворити Рената Колер и Владислав Шешлија, директор Поклон збирке Рајка Мамузића.
Изложба се може погледати до 13. априла 2024. године.
Ekstremno topao ponedeljak je pred nama! (ponedeljak, 26. februar)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Лутајући отисак” у Поклон збирци Рајка Мамузића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.