У потрази за станом све популарније Фејсбук групе: Погледајте који се станови највише траже и по којим ценама

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 10:02

У потрази за станом све популарније Фејсбук групе: Погледајте који се станови највише траже и по којим ценама

Како време пролази, у Новом Саду делује да је потражња станова увек изнова и изнова актуелна. Најчешће су у потражњи станови који се требају изнајмити, а према броју огласа станодаваца и порука коју будући подстанари каче у молби за проналажењем стана, делује да је ситуација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поприлично тесна поготово када се ради о становима мање квадратуре – гарсоњерама или једноипособним становима. Фото: Pexels/John Tekeridis Наиме, од када се забележава раст цена најмнина све више људи се одлучује да покуша да изнајми стан без учешћа агенције, односно без плаћања агенцијске провизије. Иако то некада може бити ризично, углавном је бенефит смањење трошкова приликом уласка у нови стан.
Најчешћи начин заобиласка агенција за некретнине јесте друштвена апликација Фејсбук где се налазе формиране групе са великим бројем људи који су у потрази за станом у Новом Саду.
За будуће подстанаре најтраженијик станови мање квадратуре Према Фејсбук групама ИЗДАВАЊЕ НОВИ САД и Издавање станова у Новом Саду (које броје 28,843 и 110.000 људи), свака друга објава је објава у којој се оглашавају људи који траже стан. Најчешће се у таквим описима среће: „тражим гаросњеру до 200 евра“, „тражим гарсоњеру до 300 евра“, „тражимо цимерка и ја једноипособан стан до 300 евра“, „тражимо другарица и ја једноипособан стан до 350 евра максимално“, „потребан једноипособан стан са паркингом“, „потребан једноипособан стан, понуде у инбокс“…
Међу захтевима ређе се нађу и брачни парови са децом који углавном траже двособне или трособне станове.
Поред велике потражње за становима мање квадратуре, ту је и потражња за кућама – углавном њеним деловима, што би знатно оборило цену спрам станова који се издају. Тако се углавном спрат куће или већи дворишни стан издаје по цени од 250 до 300 евра.
Треба напоменути да се мања квадратура станова за најам углавном тражи међу студентима.
На Фејсбук групама се најчешће оглашавају станодавци Још једна занимљивост јесте да се на Фејсбук групама најчешће оглашавају станодавци, односно да ово представља најлакши начин, који закупцима омогућује директан контакт са власником и истовремено их лишава агенције за некретнине.
Иако агенције за некретнине регулишу правну страну која омогућује сигурност како станодавцу, тако и подстанару, углавном се на овим местима покушава избећи додатан трошак те се остварује директан контакт са потенцијалним будућим станодавцем.
Ретко се дешава да и агенти из агенција окаче неке понуде за издавање станова, али то се углавном већ распознаје међу члановима групе.
Цене станова на Фејсбук групама Код станодаваца цене најма гарсоњера се крећу од 250 до 350 евра, у зависности где се локацијски налази стан.
Једноипособни станови су, у просеку најамнине, скоро сви око 450 евра, с тим да у деловима Старог града иду и од 500 до 600 евра месечно.
Двособни станови су од 600 евра па навише.
Трособни и четворособни станови, у најму могу варирати од 800 до 1200 евра, зависно од локације и опремељености смештаја.
Država u regionalne puteve oko Novog Sada ulaže 7 miliona evra, put ka Bačkom Petrovcu biće širi za pola metra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У потрази за станом све популарније Фејсбук групе: Погледајте који се станови највише траже и по којим ценама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.