Бандовић пред Спартак: Екипа има квалитет, ментална припрема кључна за боље резултате

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 17:42

Бандовић пред Спартак: Екипа има квалитет, ментална припрема кључна за боље резултате

Тренер Војводине Божидар Бандовић оптимиста је пред војвођански дерби са екипом Спартака. Фото: ФК Војводина Фудбалери „старе даме“ у недељу дочекују Спартак на свом „Карађорђу“, а Вошин тренер прижељкује добру игру и прву победу у другом делу сезоне.
– За почетак желим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да честитам нашем клубу 110. јубиларни рођендан. Ова утакмица је веома битна за нас, јер смо освојили један бод из две утакмице, баш као и наш следећи ривал. Желимо да покажемо ону игру са припрема и тај ритам и тога ћемо се држати. Резултати у овом тренутку нису у складу са очекивањима, али у појединим деловима игре изгледамо добро и верујем у ове играче и мислим да играчи треба да верују у себе и да победе ту негативну енергију и нервозу. Желим да буду смиренији, али да играмо са више енергије и јачим интензитетом. Морамо да прихватимо да на овим теренима не можемо да играмо као на Кипру. Против нас је екипа која игра 3-5-2 и имаћемо једну ниску одбрану, коју је тактички најтеже савладати, али мораћемо поседом и променом стране да искористимо наш квалитет. Ово је утакмица када треба да га покажемо – рекао је Бандовић.
Он је подвукао да од своје екипе жели да настави да игра нападачки. – Наш стил је да имамо посед и од тога нећемо одустати и мислим да је то будућност овог клуба. У тим сегментима морамо да будемо свесни да овакви терени више одговарају нашим ривалима. Али, морамо да припазимо на моменте када имамо лопту, да се боље позиционирамо, да будемо ближи и да више притискамо и да доносимо боље одлуке. Није ту било много дефанзивнијих транзиција у којима је противник био опасан, али у неким ситуацијама морамо боље да реагујемо, као код првог гола у Крагујевцу. Мислим да је у овом тренутку најважнији тај ментални приступ, да играчи имају самопоуздање да би доносили праве одлуке на терену. Треба и може да буде боље, посебно када изгубимо лопту – нагласио је Бандовић.
Постоји могућност да ће на овом мечу дебитовати и новајлија Сеид Кораћ. – Дали смо му мало времена да се прилагоди и у овом тренутку, могуће је да почне утакмицу. Небитно је ко ће почети, важно је да тактички и психолошки сви будемо на нивоу и спремни за меч – истакао је Бандовић.
Он се осврнуо на још једну негативну традицију као што је против Спартака и жели да је промени. – Ми то морамо да променимо, ја слушам да у претходном периоду имамо лошу статистику са неким ривалима. Морамо то да превазиђемо и да то променимо, да радимо нешто што раније нисмо радили. Ти сегменти утакмице се губимо на 10, 15 минута и зато морамо да будемо фокусирани од првог до 90. минута. Фудбал је то, увек има потешкоћа, али увек морамо да градимо свој карактер. Ако добијемо утакмицу, онда је то добар почетак да покажемо да смо прави, што ја видим на тренинзима – рекао је Бандовић.
Тренер Воше осврнуо се још једном на меч у Крагујевцу, а посебно на добро отварање утакмице и потом пад после примљеног гола. – Ја мислим да смо добро почели меч у Крагујевцу, али не смемо да размишљамо о пропуштеним шансама и да допустимо да примимо гол. Неко може да каже да нисмо дали гол, а онда га примимо из прве контре и зато морамо да будемо ментално јачи. Промашене шансе не смеју да нас ремете. После 1:0, ми смо са изменама заиграли са играчима са којима смо највише играли на припремама. Изједначили смо, али онда се десио тај пенал и изгубили смо бодове – објаснио је он.
Прокоментарисао је и чињеницу да је Дејан Зукић ушао и дао гол, са нешто офанзивније позиције него уобичајено. – Свака одлука коју донесем, када се добије утакмице, она је супер, али ја бих урадио исто и сада. Зукић је показао да је прави лидер, ушао је и дао гол и то је најважније – истакао је Бандовић.
Утакмица Војводина – Спартак је хуманитарног карактера, јер сав зарађени новац од продаје улазница биће уплаћен за помоћ деветочланој породици Крстић.
Цене улазница биће симболичне – 300 рсд за запад и 200 рсд за исток, а карте ће моћи да се купе на благајнама од 16 часова, на западној и источној трибини.
Меч Војводина – Спартак на програму је у недељу у 18.30, уз директан пренос на каналу Арена премиум 1.
Derbi Vojvodine i Spartaka humanitarnog karaktera – novac od ulaznica porodici Krstić

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бандовић пред Спартак: Екипа има квалитет, ментална припрема кључна за боље резултате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.