Студентски центар Нови Сад: Уручене награде победницима конкурса „Срце мог града“

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 14:14

Студентски центар Нови Сад: Уручене награде победницима конкурса „Срце мог града“

Победницима наградног литерарног конурса „Срце мог града“ који расписује Студентски центар „Нови Сад“ поводом 8. септембра Међународног дана писмености, данас су у Студенском центру уручене награде. Фото: СЦНС Ивану Беренићу студенту прве године рачунарства и технике на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ФТН-у, који је своје утиске о Новом Саду преточио у песму, за освојено прво место уручен је бицикл. Јелени Томић, студенткињи четврте године хемије на ПМФ-у припао је мобилни телефон, а због одсуства, награду је уместо ње примила њена другарица. Трећепласирани Лука Суботић, студент друге године рачунарства и аутоматике на ФТН-у добио је блу-тут слушалице. Награђени студенти добијају и бесплатну исхрану у студентском ресторану, годишњу чланарину у Градској библиотеци, улазнице за базене СПЕНС-а, бесплатне улазнице за све програме Позоришта младих и бесплатне улазница за програме Студентског културног центра „Нови Сад“.
– Било ми је јако занимљиво да напишем песму. Тема ми се свидела и одмах ми је пала идеја о чему да пишем, јер ишао сам у средњу школу такође у Новом Саду. Био сам у Дому “Бранково Коло” на Кеју и онда сам сваки дан пролазио поред Петроварадина и заиста ми је то био најлепши део Новог Сада – рекао је победник конкурса „Срце мог града“ Иван Беренић.
Радове је оцењивао жири који су чинили Александар Ћурчић директор Позоришта младих, који је био и председник жирија, Гаља Жилник из Градске библиотетке, Ненад Ђукин из Студентског културног центра „Нови Сад“, Тања Ђапић и Оливера Шаула из ЈП СПЦ „Војводина“ и Стева Лазаревић помоћник директора Студентског центра „Нови Сад“.
На конкурс који је трајао од 8. септембра до 30. новембра 2023, стигло је 70 радова. Право учешћа имали су сви студенти Новосадског универзитета који живе у студентским домовима који је требало да пошаљу опис омиљеног дела Новог Сада, не дужи од 500 словних знакова. – Заиста је добра идеја да се студенти кроз кртку књижевну форму изразе о Новом Саду. Дунав, Кеј и Петроварадинска тврђава, као најмаркантније тачке Новог Сада биле су доминантне теме у већини пристиглих радова. Значајан број студената је своје импресије о Новом Саду исказао кроз песме. Очекујемо да конкурс за 2024. годину буде још интересантнији и да квалитет радова буде још бољи, и размишљамо о могућностима да се кроз серију трибина, предавања и округлих столова, тема конкурса још више приближи студентима – рекао је Александар Ћурчић.
Директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић истиче да конкурс нуди велике могућности за све креативце склоне писању и представља прилику да се кроз писану реч изразе емоције, мисли и доживљаји о Новом Саду.
– Литерарни конкурс „Срце мог града“ има за циљ да подстакне промоцију културе и књижевности међу младима. Морам признати да је и ове године стигао прилично велики број радова. Наравно, не могу сви бити победници, али су сви студенти који су се пријавили, у својим радовима исказали висок ниво креативности и емоционалну приврженост Новом Саду, као месту у ком проводе своје студентске дане и које ће одредити њихове даље животне перспективе – рекао је Мартиновић.
Нови конкурс биће расписан 8. септембра 2024. године, на Међународни дан писмености.
Sajam zapošljavanja „Career Fair“ biće održan 17. aprila na FTN-u (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студентски центар Нови Сад: Уручене награде победницима конкурса „Срце мог града“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.