Свечано потписивање уговора мартовске класе за добровољно служење војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 11:53

Свечано потписивање уговора мартовске класе за добровољно служење војног рока

Центар Министарства одбране Нови Сад, дана 29. 2. 2024. године, организује свечано потписивање уговора са изабраним кандидатима за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Јово Мамула Церемонија потипсивања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уговора реализоваће се у Центру министарства одбране Нови Сад, улица Браће Јовандић бр. 4. у Новом Саду у 13.00 часова.
Како поднети пријаву за добровољно служење војног рока? Министарство одбране Републике Србије крајем године расписује Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем за наредну годину и исти је отворен током целе године.
Текст Јавног огласа садржи информације о томе ко се може пријавити за добровољно служење војног рока са оружјем, који су услови које кандидат мора да испуни да би био упућен на добровољно служење војног рока са оружјем, као и начин и место подношења пријаве. Више информација доступно је ОВДЕ.
Пријава за добровољно служење војног рока са оружјем се може поднети на један од следећих начина: 1.     преко Портала еУправа (само за кориснике који се пријаве електронским сертификатом)
Након што је корисник пријављен (логован) на свој кориснички налог на Порталу еУправа исључиво електронским сертификатом), покреће зелено дугме „Покрени услугу“.
Попуњава потребне податке, даје сагласност за обраду и прибављање података из евиденције коју воде надлежни државни органи (Министарство унутрашњих послова и Министарство правде Републике Србије) и потврди на дугме „Поднеси захтев“.
– Имате регистрован кориснички налог и желите да се Пријавите електронским сертификатом погледајте помоћ ОВДЕ.
– Немате регистрован кориснички налог електронским сертификатом, погледајте помоћ ОВДЕ.
2.     на шалтерима јединица поштанске мреже Јавног предузећа «Пошта Србије Београд»
Кандидат који жели да се пријави за добровољно служење војног рока са оружјем, приступа одговарајућем шалтеру Поште са личном картом, коју очитава овлашћени службеник Поште.
Овлашћено службено лице Поште је у обавези да попуни Образац пријаве у сарадњи са кандидатом, кандидат даје сагласност за обраду и прибављање података из евиденције коју воде надлежни државни органи (Министарство унутрашњих послова и Министарство правде Републике Србије).
Обавештење након пријаве Након успешне Пријаве, корисник ће добити поруку или позив од надлежног Центра Министарства одбране, путем мејла или СМС-а (у зависности од тога који је контакт податак корисник попунио у обрасцу пријаве).
Dnevne info: Najvažnija dešavanja u Novom Sadu za petak i predstojeći vikend – 23, 24. i 25. februar (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Свечано потписивање уговора мартовске класе за добровољно служење војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.