Уручени сертификати о завршеној обуци за туристичке водиче у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 17:51

Уручени сертификати о завршеној обуци за туристичке водиче у Новом Саду

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је данас полазницима прошлогодишњег циклуса обука сертификате о завршеној обуци за туристичке водиче, саопштила је Покрајинска влада. Фото: Покрајинска влада То је прва обука након пандемије ковида, јединствена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у свету и свугде се примењује на исти начин, а кандидати су, поред теоријске, прошли и практичну обуку, како би на професионалан начин учествовали у растућој туристичкој привреди.
Иванишевић је истакао да су туристички водичи значајни за први доживљај дестинације и да Секретаријат пружа подршку образовању дефицитарних кадрова у туризму и угоститељству. „Пројекат смо реализовали пре почетка туристичке сезоне, како бисмо је спремни дочекали. Наставићемо са овим едукацијама, као и онима у областима угоститељства, ИТ индустрије и вештачке интелигенције. Такмичимо се са светским дестинацијама и због тога је важно да радимо на образовању људи како бисмо имали што више едукованих стручњака у туризму на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић.
Он је подсетио на то да обуке држе најбољи туристички водичи у Србији, по угледу на светске. Присутнима се обратила и Ивана Ћурувија, лиценцирани водећи тренер Светског удружења туристичких водича, која обуку и спроводи и која је рекла да је обука намењена туристичким водичима који желе да унапреде технике вођења, али и онима који намеравају да почну да се баве тим послом“.
Обуку је организовала Национална асоцијација туристичких водича Србије и Центар за развој и едукацију туристичких водича „CenTour“ при Департману за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета у Новом Саду, уз подршку ресорног секретаријата, а у оквиру пројекта „Организација обуке туристичких водича у АП Војводини“, који се реализује у циљу унапређења вештина и техника вођења, по методологији Светског удружења туристичких водича.
U studentskom domu „Živojin Ćulum“ krv dalo 18 studentkinja i 20 studenata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уручени сертификати о завршеној обуци за туристичке водиче у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.