Нова дечија игралишта за неке нове клинце (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 10:13

Нова дечија игралишта за неке нове клинце (ФОТО/ВИДЕО)

У протеклом периоду Град Нови Сад се ангажовао на изградњи дечијих игралишта на отвореном на територији Града Новог Сада, на три локалитета, а на радост најмлађих суграђана који су добили нове просторе за игру и разоноду. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Постављање нових дечијих игралишта завршено је на два локалитета на територији Града Новог Сада – у МЗ „Сајлово“ (у ул. Драгомира Бојанића Гидре) и у МЗ „Адице“ (уз постојећи баскет терен у ул. Младена Стојановића), а на трећем, у МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук), радови су у току.
Игралишта су новије генерације и садрже неколико реквизита – мултифункционални комплекс са два тобогана и љуљашком гнездо, два торња са тобоганом (један за млађу и један за старију децу), две њихалице на опрузи, металну љуљашку са две седалице, криву металну клацкалицу, дрвену клацкалицу и пењалицу у облику пирамиде, док је подлога од тартана. Сва дечија игралишта су ограђена и опремљена одговарајућим урбаним мобилијаром (инфо табла, клупе, корпе).
Спроводећи пажљиво планиране активности на изградњи и одржавању дечијих игралишта, Град Нови Сад сваке године умногоме доприноси здравом и забавном одрастању наших најмлађих суграђана, посебно стављајући акценат на безбедност. Реквизити за игру изабрани су и биће постављени у складу са европским стандардима и важећим Правилником о безбедности дечијих игралишта.
Укупна вредност ове инвестиције је 22,7 милиона динара, а очекивани рок за завршетак свих радова је крај фебруара.

Sredom sve je u redu! Sunčana sreda u Novom Sadu! (sreda, 21. februar)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нова дечија игралишта за неке нове клинце (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.