Новосадска зграда у конкуренцији за најлепшу фасаду Европе – погледајте како изгледа (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 16:51

Новосадска зграда у конкуренцији за најлепшу фасаду Европе – погледајте како изгледа (ФОТО)

Сајт Градња који прати најактуелније вести из светске и домаће архитектуре, објавио је вест о десет пројеката из Србије који учествује у Баумит такмичењу за најлепшу европску фасаду, од којих је један и новосадски пројекат. Фото: Градске инфо У питању је зграда на адреси Булевар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ослобођења 97.
Ова зграда је изграђена 2021. године и пројекат је архитекте Лазара Кузманова.
Фото: Градске инфо Ова стамбено-пословна зграда модерног изгледа представља тренутно једну од најзанимљивијих зграда у Новом Саду.
Зграда је симбиоза беле и црне боје, а различитост у односу на друге зграде представља сама конструкција.
Како сајт „Градња“ наводи, по белој фасади се на неким местима налазе црни кубуси, док су друге терасе на згради уоквирени белим кубусима.
Фото: Градске инфо Простор унутар зграде броји 6.000 квадратних метара, од чега је зграда подељена на пословни простор који заузима три спрата, а остало представљају стамбени простор подељен на стамбене јединице.
Награда „Baumit Life Challenge“ Зграда на адреси Булевар ослобођења 97, како наводи исти сајт, успела је да уђе у избор за награду „Baumit Life Challenge“. Ова награда је установљена од стране аустријске компаније Баумит, једне од водећих компанија у области грађевинског материјала.

Такмичење се врши међу 25 земаља, у избору од укупно пар стотина грађевинских пројеката од којих се бира најлепши.

Избор за најлепшу фасаду бира се гласањем публике, али и гласањем стручног жирија.

Поред ове новосадске зграде, у избору су још грађевине из Београда, Ниша и Пожаревца, укупно њих 10 из Србије.

Што се тиче саме зграде, зграда је до сада већ засигурно добро позната Новосађанима, а уколико је неки још нису баш најбоље осмотрили – у архитектонском смислу, ето још данас прилике за то.

Како год, ми за њу навијамо!

Turističko-rekreativni kompleks na Fruškoj gori – na ranom javnom uvidu plan za parcelu iznad Popovice, evo šta je predviđeno (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадска зграда у конкуренцији за најлепшу фасаду Европе – погледајте како изгледа (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.