На данашњи дан је рођен један од највећих српских фудбалера Синиша Михајловић

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 14:52

На данашњи дан је рођен један од највећих српских фудбалера Синиша Михајловић

На данашњи дан је рођен један од највећих српских фудбалера у историји и члан друге шампионске генерације Војводине, Синиша Михајловић. Фото: PrtSc/Instagram/fk_vojvodina Синиша Михајловић је у Војводину стигао у лето 1988. године, у тренуцима када је клуб био на великој прекретници.
Био >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је један од кључних играча у походу ка шампионској титули, иако су сведоци тог доба, као и људи унутар клуба чак и отворено говорили да је средина табела објективан резултат.
Колико су му Војводина и Нови Сад били у срцу, најбоље показује и Михина одлука да свој опроштајни меч одигра баш на „Карађорђу“.
Jедан од најбољих српских фудбалера икада, а касније и тренер Синиша Михајловић преминуо је после тешке и дуге болести у 53. години живота, 16. децембар 2022. Током каријере освојио је 16 трофеја, а још увек држи рекорд у Серији А са 28 постигнутих голова из слободних удараца.
Да овај великан није заборављен, показали су и Новосађани који су му посветили мурал на Лиману.
Фото: nsuzivo.rs Лиман 1 као локација на којој стоји мурал Синиши, одабран је из два разлога. Први је да је Синиша имао пребивалиште на Лиману 1, неколико стотина метара од овог места, а други разлог је што локација гледа на стадион где је почео и завршио каријеру.
Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja u Novom Sadu za utorak, 20. februar (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На данашњи дан је рођен један од највећих српских фудбалера Синиша Михајловић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.