Градоначелник Ђурић са амбасадором Уједињеног Краљевства

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 14:16

Градоначелник Ђурић са амбасадором Уједињеног Краљевства

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Србији Њ. Е. Едвардом Фергусоном у Градској кући. Градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу у прву званичну посету, нагласивши да се нада да ће му >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боравак у Новом Саду бити пријатан. Фото: Град Нови Сад Амбасадор Фергусон се захвалио на гостопримству и истакао да постоји више области и могућности за сарадњу Града и Амбасаде, а да је потенцијал за остварење будућих заједничких активности и пројеката, уз неговање добрих односа, вишеструк и разноврстан, посебно на пољима културе, туризма и привреде.
Током састанака се разговарало и о туристима из Велике Британије који у великом броју долазе током летњих месеци у град, претежно због посете фестивалу који је бренд Новог Сада и Србије, а то је EXIT фестивал. Разговарајући о братским градовима Новог Сада, градоначелник Ђурић је истакао да је један од првих градова са којим је потписана Повеља о братимљењу, 1989. године, Град Норич. Он је нагласио да се та сарадња и данас успешно одвија, а да су повезивању грађана две земље свакако допринеле и вишедеценијске хуманитарне активности брачног пара Бекли, почасних грађана Новог Сада.
Фото: Град Нови Сад Амбасадор Фергусон је рекао да ће током дана посетити и Привредну комору Војводине, као и Факултет техничких наука, те су саговорници изразили уверење да постоји могућност за јачање партнерства у бројним областима, као што су ИТ сектор, привреда и образовање. Он је, с тим у вези, напоменуо да је билатерална трговина Србије и Уједињеног Краљевства по први пут премашила вредност од милијарду фунти годишње, а да значајан део заслуга за тај успех припада компанијама из Новог Сада, посебно из ИТ сектора и сектора услуга, где је Велика Британија трећи највећи партнер Србије.
Они су се осврнули и на културну сарадњу подсетивши се да је пре три године, у Културној станици Новог Сада „Свилара“, уприличена изложба о британској поп-култури, кинематографији и спорту, уз пружање информација о фондовима за стипендирање у Великој Британији. Градоначелник и амбасадор су се сагласили да је управо на том пољу највећи потенцијал за сарадњу и да је културна размена, снажна база за даље неговање и развијање пријатељских односа две земље на свим нивоима.
Krznena Venera, limar Herman i 12 stepeni danas u Novom Sadu! (utorak, 20. februar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић са амбасадором Уједињеног Краљевства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.