Покретни мамограф у Беочину – почели бесплатни превентивни прегледи дојки за грађанке општине Беочин

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 12:12

Покретни мамограф у Беочину – почели бесплатни превентивни прегледи дојки за грађанке општине Беочин

У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство, у Дом здравља „Др Душан Савић Дода“ у Беочину стигао је покретни мамограф захваљујући коме ће жене са територије општине Беочин у наредним недељама имати прилику да ураде бесплатне превентивне прегледе дојки. Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << речима директорке Дома здравља „Др Душан Савић Дода“ др Вере Радосављевић, покретни мамограф служи, пре свега, за бесплатан скрининг жена у мањим срединама где је највећи недостатак мамографа а у оквиру кампање „Прва мамографија-бори се као жена!“ акценат је стављен на превенцију болести.
„Прегледима подлежу жене старије од 40 година које до сада нису имале обољења дојки као и оне које нису урадиле контролне прегледе у последње две године и дуже. Настојимо да подигнемо свест жена о важности контроле и да укажемо на чињеницу да, уколико се на време открије проблем, шансе за ефикасно лечење су добре!“, рекла је Радосављевић и додала да је одзив у Беочину добар и да се све заинтересоване жене могу пријавити за преглед путем броја телефона 064 845 5408.
Акцију „Прва мамографија-бори се као жена!“ подржала је и председница општине Беочин Биљана Јанковић која је данас урадила свој превентивни преглед и подсетила на важност подизања свести и едукације грађана на тему карцинома дојке. „У циљу превенције и подизања свести о томе да су контроле важне а рак дојке излечив уколико се на време открије, верујем да ће могућност бесплатних превентивних прегледа значити нашим суграђанкама, посебно оним које живе у сеоским срединама општине Беочин. Позивам све жене које подлежу наведеним категоријама за прегледе, да закажу свој термин и искористе могућност бесплатне дијагностике коју покретни мамограф пружа.“, поручила је Јанковић.
Имајући у виду да статистике у Србији указују на то да од рака дојке на годишњем новоу оболи око 4.600 жена, од којих 1 700 изгуби битку са овом опаком болешћу, у оквиру кампање „Рак је излечив“, покретни мамографи се постављају широм градова и општина, како би се изашло у сусрет што већем броју жена и пружила прилика за едукацију и контролне прегледе.
Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja u Novom Sadu za utorak, 20. februar (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Покретни мамограф у Беочину – почели бесплатни превентивни прегледи дојки за грађанке општине Беочин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.