Напредује изградња петог моста код Новог Сада, део Фрушкогорског коридора (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 16:18

Напредује изградња петог моста код Новог Сада, део Фрушкогорског коридора (ФОТО/ВИДЕО)

Изградња петог новосадског моста напредује на обалама Петроварадина и Ковиља. Нови Сад је једини град у Европи у којем се паралелно граде два моста и завршава пројекат за трећи мост. Фото: Војводина уживо Како напредују радови на најзахтевнијем пројекту на деоници Фрушкогорског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коридора, на мосту који ће спојити Бачку и Срем, погледајте у прилогу нашег портала:

Мост је део пројект који обухвата изградњу брзе саобраћајнице дужине 47,7 километара, са четири саобраћајне траке, која ће повезати Нови Сад и Руму, као и постојеће и планиране ауто-путеве Београд-Суботица, Београд-Загреб, Нови Сад-Зрењанин-Београд и Рума-Шабац, који је недавно отворен.
Фото: Војводина уживо Изградња Фрушкогорског коридора почела је првог маја 2021. године.
– Нови Сад није највећи европски Град на Дунаву, али јесте од оних са највише мостова који се граде – То су мост у продужетку Булевара Европе (четврти мост), пешачко-бициклистички мост и мост на Дунаву код Петроварадина, истакао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Пре недељу дана, портал Војводина уживо приказао је како напредује изградња и четвртог моста преко Дунава код Рибарског острва у Новом Саду, који ће спојити Булевар Европе са Сремском Каменицом и обилазницом око ње.
Пети новосадски мост је амбициозни пројекат који чини део опсежног плана за унапређење инфраструктуре и успостављање веза између ауто-путева Е70 и Е75, и на тај начин олакшавајући саобраћај кроз највећи град у Војводини.
Фото: војводина уживо Пети мост је пројектован као екстрадос мост са косим затегама, са распонском конструкцијом од преднапрегнутог бетона променљивог попречног пресека и са двоструким кратким пилонима закошеним ка споља и високим 25 метара. Распони главног моста дуги су 134, 235 и 134 метра.
Изградња Фрушкогорског коридора исноси 606 милиона евра, а гради га кинеска компанија ЦРБЦ, која у Србији већ гради путеве и железнице.
Фрушкогорски коридор, у дужини од 48 километара, повезаће Нови Сад, Ириг и Руму и наставиће се ауто-путем Рума-Шабац. Траса коридора је подељена на четири деонице и то:
деоница 1 (Жежељев мост – петља за Е-75 – Парагово), деоница 2 (Парагово – почетак обилазнице Руме), деоница 3 (петља ”Каћ” – петља за Е-75), деоница 4 (почетак Обилазнице Руме – петља за Е-70). Фото: instagram.com/vesicg/ “Север Србије добија највише путева сада, велика су улагања у Војодину, пројекат Фрушкогорског коридора иде добро, за две и по године се завршава, а 1. децембра 2026. за нас је дан Д и има толико пројеката који до тада морају да се заврше”, рекао је предсеник Србије Александар Вучић приликом обиласка радова на Фрушкогорском коридору, а потом и додао:
“Мислим да никад није било толико мостова да се граде у Новом Саду”  







View this post on Instagram

















 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


– Премрежићемо Србију ауто-путевима и брзим саобраћајницама које ће донети нове инвестиције и подстаћи привредни раст у свим крајевима Србије, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Turističko-rekreativni kompleks na Fruškoj gori – na ranom javnom uvidu plan za parcelu iznad Popovice, evo šta je predviđeno (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Напредује изградња петог моста код Новог Сада, део Фрушкогорског коридора (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.