Туристичко-рекреативни комплекс на Фрушкој гори – на раном јавном увиду план за парцелу изнад Поповице, ево шта је предвиђено (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 11:28

Туристичко-рекреативни комплекс на Фрушкој гори – на раном јавном увиду план за парцелу изнад Поповице, ево шта је предвиђено (ФОТО)

Од данас се на раном јавном увиду налази концептуални оквир плана детаљне регулације туристичко-рекреативног комплекса на Фрушкој гори, ослоњеног на викенд зону Артиљево-Поповица. О чему је реч? Фото: Градске инфо У питању је површина од око 0,3 хектара, на претежно стрмом терену, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << где је висинска разлика највише и најниже тачке чак 20 метара. Између косина од по 60 степени, ипак, налазе се три заравњене, али међусобно денивелисане целине.
Ова парцела потпада под режим заштите трећег степена, што значи да су бројне ствари на овом простору забрањене или ограничене, што је и примењено у концептуалном оквиру плана детаљне регулације.
Према документацији, локалитет ће се планирати као простор намењен садржајима туристичко-рекреативног комплекса, а сав панирани садржај мора бити у складу са свим мерама заштите, с обзиром да се ради о локалитету на НП „Фрушка гора“.
Пре самог пројектовања, на локалитету ће бити извршена инжењерско-геолошка испитивања.
Објекти, стазе и све што буде рађено на овом простору биће од природних, савремено обрађених и локалних материјала, од којих се у документацији помињу камен и дрво.
Највећа дозвољена спратност на овом локалитету биће четири спрата (По+Пр+4).
Фото: PrtSc/JP Urbanizam Novi Sad Тренутни асфалтирани пут којим се прилази до ових парцела требало би да буде проширен, а паркинг за потенцијалне посетиоце обезбеђен кроз даље пројектовање овог комплекса.
Сви детаљи концептуалног оквира плана детаљне регулације туристичко-рекреативног комплекса доступни су јавно кроз рани јавни увид на сајту Урбанизма све до 4. марта ове године.
Iz Novog Sada vozom na more: Koliko će trebati do Soluna, a koliko do Atine? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Туристичко-рекреативни комплекс на Фрушкој гори – на раном јавном увиду план за парцелу изнад Поповице, ево шта је предвиђено (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.