Војводина показала да заслужује место у АБА лиги – Куп Радивоја Кораћа као тест за наредну сезону

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 12:52

Војводина показала да заслужује место у АБА лиги – Куп Радивоја Кораћа као тест за наредну сезону

Синоћ је финалном утакмицом између Црвене звезде и Партизана окончан још један Куп Радивоја Кораћа, а осим присталице победничке екипе у цревно-белим дресовима, задовољни могу бити и Новосађани. Фото: КК Војводина КК Војводина представила је новосадску кошарку у најбољем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << светлу и показала да заслужује место у АБА лиги. Воша је најпре у четвртфиналу такмичења савладала Мега МИС резултатом 100:92.
Победивши стабилног, чак и јаког АБА „лигаша“ и то рутински, Војводина је показала да и како заслужује место у такмичењу где играју најјаче екипе из региона.
Фото: КК Војводина У полуфиналу, новосадска екипа одмерила је снаге са Евролигашем и тренутним шампионом АБА лиге, Партизаном. Иако нико није очекивао да се екипа Исакова Ковачевића носи са црно-белима, они су успели да пруже веома добар отпор.
„Дефанзивно добри, у скоку и изгубљеним лоптама изједначени са ривалом, са чак једном асистенцијом више. Фалило је концентрације крајем друге четвртине када је ривал отишао на плус 7 и мирноће у шуту споља пред крај меча. Јесмо изгубили, али смо показали нашу суштину“, рекао је тренер након меча.
Фото: КК Војводина Партизан је успео да оде на +12 у једном моменту средином меча, али то није био и крај „такмичарске кошарке“ како су многи помислили у том тренутку. Војводина је веома брзо успела да направи серију и врати се на три поена разлике, што је један од детаља из утакмице који обећава.
Како Војводина може до АБА лиге, можда већ и следеће сезоне? Како пише портал Basketball Sphere, улазак Дубаија у регионално такмичење наредне сезоне имаће далекосежне последице и по промену броја српских клубова на Јадрану. Како пишу, предвиђено проширење, када је АБА лига у питању, подразумевало би поменуту новоформирану азијску екипу и, извесно, још један српски тим.
Тако би укупан број клубова у регионалном такмичењу био 16, два више у односу на тренутних 14, што би отворило прилику да додатни српски клуб буде управо новосадска Војводина.
Подсећамо финалисти АБА 2 лиге иду директно у АБА лигу, осим ако су оба клуба из Србије, тада вицешампион АБА 2 лиге игра бараж са последњепласираним српским тимом у АБА лиги.
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војводина показала да заслужује место у АБА лиги – Куп Радивоја Кораћа као тест за наредну сезону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.