Летопис Матице српске слави два века постојања – одржана и Свечана седница, а поводом Дана државности стигло је и одликовање (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 14:07

Летопис Матице српске слави два века постојања – одржана и Свечана седница, а поводом Дана државности стигло је и одликовање (ФОТО)

Најстарији књижевни часопис у Србији – Летопис Матице српске слави два века постојања. Часопис без већих прекида излази од 1824. године, а на Дан државности овај часопис нарађен је Сретењским орденом. Овим поводима,  јуче је, 16. фебруара одржана и Свечана седница Матице српске. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Министарство културе Најстарији књижевни часопис не само у Србији, већ и у свету, награђен је Сретењским орденом првог степена. Орден првог степена овом књижевном часопису доделио је председник Републике Србије Александар Вучић на свеченој церемонији која се традиционално дешава уочи Сретења. Церемонија се одржала у згради Председништва 15. фебруара.
Фото: Министарство културе Поводом два века Летописа Матице српске, али и поводом одликовања, Матица Српска је јуче, 16. фебруара, организовала Свечану седницу.
На Свечаној седници обратио се председник Матице српске проф. др Драган Станић, као и Министарка културе Маја Гојковић.
На овој свечаној церемонији обраћање је текло у правцу историје овог древног књижевног часописа, као и његовог првог уредника Георгија Магарашевића.
Фото: Министарство културе На седници Матице српске Гојковић је прихватила позив да се придружи Почасном одбору за прославу „Два века Летописа Матице српске“. 
Поред тога, на седници је уручена и награда, др Зорану Ђерићу за збирку песама под називом „Азбучне молитве“.
Фото: Министарство културе Свечаној седници је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј.
Фото: Министарство културе Да ли знате који новосадски часопис је и најстарији књижевни часопис у свету? (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Летопис Матице српске слави два века постојања – одржана и Свечана седница, а поводом Дана државности стигло је и одликовање (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.