Листа разлога због којих Нови Сад важи за град младих

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 13:01

Листа разлога због којих Нови Сад важи за град младих

Нови Сад је проглашен Омладинском престоницом Европе за 2019. годину, што га чини официјелним градом који младим људима нуди обиље прилика за образовање, културно усавршавање, али и за спорт, забаву и дружење. Фото: Градске инфо Заљубљеници у алтернативну музику налазе се у Фабрици, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << програмском простору Студентског културног центра Новог Сада, где се одржавају музички фестивали, позоришне представе и филмске вечери.
Уз то, Нови Сад је и центар образовања, са Универзитетом другим по величини у Србији, са бројним факултетима и кампусом који омогућавају студентима да развијају своје потенцијале и интересовања.
Млада енергија је најбоље видљива код фонтане у кампусу, где се студенти свакодневно друже и проводе најлепше студентске дане.
Нови Сад, осим свог богатог културног наслеђа, истиче се и по својој мултикултуралности и духу града кроз уметнички израз, музејске поставке и уличну уметност.
Фото: Градске инфо Град култура и спорта, Нови Сад нуди мноштво могућности за забаву и активности на отвореном.
Штранд, најпознатија плажа на Дунаву, привлачи младе својим разноврсним активностима и манифестацијама. Осим тога, Рибарско острво и Рајско острво су идеална места за дружење и уживање у природи.
Фрушка гора, са својим бројним излетиштима, представља оазу мира и природе на само пола сата вожње од града. Ту млади могу истраживати пешачке стазе, купати се у планинским језерима или уживати у аутентичним укусима фрушкогорског вина у винаријама.
За крај, Нови Сад нуди и богат ноћни живот, са бројним кафићима, клубовима и пабовима где се одвијају различите забаве и журке. Улична журка у Лази Телечког улици је обавезна станица за сваког ко жели да искуси најбоље од новосадског ноћног живота.
Napravi jednominutni video o svom naučnom istraživanju i osvoji vrednu nagradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Листа разлога због којих Нови Сад важи за град младих се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.