У част Дана државности и збора у Орашцу: Отворена изложба оригиналних архивских докумената “Одјеци Првог српског устанка кроз документа А

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 20:54

У част Дана државности и збора у Орашцу: Отворена изложба оригиналних архивских докумената “Одјеци Првог српског устанка кроз документа А

У присуству бројних колега и пријатеља, данас је у Архиву Војводине свечано отворена изложба оригиналних архивских докумената “Одјеци Првог српског устанка кроз документа Архива Војводине и Историјског архива Града Новог Сада” аутора Дејана Јакшића и Владимира Иванишевића, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << архивских саветника у Архиву Војводине. Фото: Уступљене фотографије Музику за изложбу компоновао је млади надарени Матија Јамина, композитор и музички продуцент из Београда. Фото: Уступљене фотографије – У представљеној архивској грађи наилазимо на податке о одјецима устанка у Аустријској царевини и о нераскидивој вези Срба са обе стране Саве и Дунава. О вредној изложби, која садржи преко 50 оригиналних архивских докумената из фондова Архива Војводине и Историјског архива Града Новог Сада, говорили су и Петар Ђурђев и проф др Владан Гавриловиц. Изложбу смо приредили у част Дана државности, установљеног у спомен на дан када је на збору у Орашцу 15.фебруара 1804. године дигнут Први српски устанак, чиме је започела српска револуција која је, након 10 година, довела до стварања прве слободне државе на Балкану – истакли су из Архива Војводине.
Фото: Уступљене фотографије Novi Sad nesebično ulaže u zdravstvo: Gradonačelnik Đurić otvorio novi dom zdravlja na Vidovdanskom naselju (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У част Дана државности и збора у Орашцу: Отворена изложба оригиналних архивских докумената “Одјеци Првог српског устанка кроз документа Архива Војводине и Историјског архива Града Новог Сада” (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.