Нови Сад несебично улаже у здравство: Градоначелник Ђурић отворио нови дом здравља на Видовданском насељу (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 13:53

Нови Сад несебично улаже у здравство: Градоначелник Ђурић отворио нови дом здравља на Видовданском насељу (ФОТО)

Од данас је Дом здравља “Нови Сад” на Видовданском насељу пуштен у рад, а грађанима овог дела града обезбеђен нови простор са савременом опремом за педијатрију, општу медицину, ординацију за лабораторију, стоматологију и гинекологију Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Свечаном отварању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << присуствовао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и директор Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселин Бојат. „После Лимана и Адица, сада је и Видовданско насеље добило дом здравља. Овде имамо 1.046 квадратних метара и 62 просторије. Град је издвојио 317 милиона динара, од тога 207 милиона за саму градњу објекта, док је 80 милина динара издвојено за опрему, а остатак за уређење саобраћајнице, паркинга и постављање расвете“, нагласио је Ђурић и запосленима и пацијентима пожелео срећу у новом објекту.
Градоначелник је нагласио да новоизграђени дом здравља неће користити само мештани Видовданског насеља, већ и грађани Клисе и Слане Баре, што је укупно 25.000 становника. Он је нагласио да се градња наставља даље и да се кроз инвестиције труде да се развија сваки део града.
„У почетку ће радити 25 здравствених радника, 11 лекара и остатак су медицинксе сестре и техничари. Уколико, ови делови града буду расли и буде расла потреба да се запосли још људи, постоје капацитети за то“, рекао је Ђурић.
Подсећамо, ово је 31. објекат Дома здравља, а Град је од 2012. године уложио 11 милијарди и 300 милиона у здравство. „Изградили смо Дом здравља на Адицама, Футогу, Завод за хитну медицинску помоћ, Ковид болницу, а реконструисан је Дом здравља на Лиману, Алмашкој улици и Васе Стајиће. Остаје нам да се заврши пројектовање у Ветернику“, подсетио је први човек Града и додао да је од 2012. године асфалтирано 100 улица у Ветернику.
„Поред мостова који се граде у Новом Саду који ће у блиској будућности бити готови, поред бројних предшколских установа које су реконструисане и изграђене, школа, дом здравља је један од места где Град улаже несебично и на тај начин показује да има визију развоја бриге о својим грађанима“, рекао је директор Веселин Бојат.
Објекат је опремљен савременим апаратима- ултразвучном, гинеколошком, стоматолошком опремом. Поред тога, дом здравља је добио и три нова возила, који ће служити за доступнију услугу за патронажну службу, кућно лечење и лабораторију. У његовом склопу налази се и столица коју могу да користе особе са инвалидитетом.
Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja u Novom Sadu za utorak, 13. februar (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад несебично улаже у здравство: Градоначелник Ђурић отворио нови дом здравља на Видовданском насељу (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.