Чувар традиције Слободан Тркуља: Богат смо народ, Србија је земља раскошних талената, а моје колеге су змајеви (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 13:54

Чувар традиције Слободан Тркуља: Богат смо народ, Србија је земља раскошних талената, а моје колеге су змајеви (ФОТО)

Нови Сад је место где се шести пут по реду одржава Фестивал светла. Оснивач и организатор, Слободан Тркуља, наш познати и признати, мултиинструменталиста, композитор, нагласио је да му је веома драго што је прослава лунарне нове године у Српској Атини препозната као леп породични >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фестивал. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić -Ово су најлепше слике које треба да пошаљемо у свет. Често сам путовао у Кину, од 2010. до данас, имао сам безброј концерата, турнеја, фантастичан наступ и на кинеској телевизији за новогодишњи програм са песмом “Тамо далеко”, која је прегледала више од 16 милијарди пута. Када доживите такву врсту пријема човек има потребу да се одужи- рекао је Тркуља.
Тркуља наглашава да би волео да се ова сарадња настави, јер је пријатељство између Србије и Кине сваким даном све раскошније и боље. Статистика каже да је ову манифестацију посетило око два милиона људи за шест година, а да су слике које су послате у Кину и свет пријатељска порука да се њихова традиција воли и цени.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić -Оно што је најзначајније, када дођете увече када се лампиони упале, када се стане са стране и погледате све те дивне људе који су дошли да уносу светлост и радост у живот, ту децу која су ушла у као неки магични свет, та срећа је првенствено за мене разлог што се ово ради.
Балканополис је направио велики успех у овој азијској земљи и тиме презентовао српску традицију и културу, а пре неколико месеци је у првој престоници Кине, Сијану, потписан меморандум о сарадњи који подразумева и културну размену и промоцију српских уметника на фестивалу “Пут свиле”. -Мој сан ће се остварити када за све уметнике буду знали као што знају за мене. Србија је земља раскошних талената, моје колеге су змајеви и верујем да их у Кини очекује фантастична каријера- речи су овог уметника.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Шта бисмо могли да научимо од Кинеза, а шта они од нас, образложио је наш саговорник. -За округлим столом, за јело, немате некога ко је на челу, сви смо једнаки. Онда долазимо у ситуацију да на том округлом столу имате послужавник који се окреће и на којем су сва јела наслагана. Ако хоћете јело с друге стране, морате да окренете круг да би јело дошло до вас, али самим тим мењате и свима јела која су испред њих. Хтео- не хтео, ти си у ситуацији да мораш да будеш увиђајан према другима, да би они били према теби. То је ситуација где си условљен да једни према другима водите рачуна. Они су тимски играчи, имају колективни менталитет, они раде заједно. Ми јесмо инвидивидуе као народ, свако живи у неком свом мехуру, али ми уједињени у љубави и вери смо једно. Учимо их да свирају наше традиционалне ритмове, ту се мало ломе прсти. Ми имамо много тога, богат смо народ. Музика коју стварамо је њима предивна лирска фантазија- открио је наш саговорник.
Vodostaj Dunava kod Novog Sada u porastu. Prema podacima RHMZ-a, tako će biti u naredna četiri dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чувар традиције Слободан Тркуља: Богат смо народ, Србија је земља раскошних талената, а моје колеге су змајеви (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.