Са Сајма послате јасне поруке да нас има; Пети Сајам завичаја отворио министар Вучевић: Завичај је свуда где причамо нашим језиком (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 14:14

Са Сајма послате јасне поруке да нас има; Пети Сајам завичаја отворио министар Вучевић: Завичај је свуда где причамо нашим језиком (ФОТО)

Пети Сајам завичаја отворен је данас под аулама Новосадског сајма, где су се представила удружења из јужне српске покрајине Косова и Метохије, Републике Српске, Републике Хрватске, али и из Суботице, Београда и нашег града. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Сајам је свечано отворио министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране Милош Вучевић, уз присуство министра Николе Селаковића, покрајинског секретара Александра Софића и заменика градоначелника Новог Сада Игора Црнобарца. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Министар одбране Милош Вучевић истакао је да је ова манифестација показује да идентитетска питања и култура не могу да буду спутани административним баријерама.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić -Не могу да нам забране да причамо истим језиком, да имамо исту веру, традицију. Рекао бих да је Нови Сад и овај део Србије, Војводина, природно место за овакав догађај баш зато што је Војводина подручје где су увек биле присутне миграције из различитих крајева. Драго ми је да Нови Ссд помаже и да је домаћин за све наше сународнике. желим им да се пријатно осећају и да негују своју традицију и да се не свађамо ни са ким, него поштојемо себе. Никад нисам разумео оне који више поштују друге, а не поштују себе. Прво морате да волите своју кућу и породицу, да бисте могли да поштујете друге породице. Исто тако је за државу. Чувамо наш заједнички дух, не могу да нам забране да певамо песме, да носимо своју ношњу, да пишемо ћириличним писмо. А сигуранн сам да стижу неке нове генерације с којима се нека нова зора буди- нагласио је Вучевић.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Заменик градоначелника Игор Црнобарац навео је да ће присутни моћи да уживају у програму. -Наша Српска Атина постала је дом за многе који су остали без свеог огњишта услед ратних дешавања, а ја сам сигуран да се у Новом Сади осећају као свој на своме. Велики број учесника и излагача ове године, а нарочито бих желео да пожелим добродошлицу људима с Косова и Метохије. Очекује нас лепа прилика да даље радимо на неговању традиције.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Ulica koja čuva uspomenu na poznatog novosadskog pesnika, novinara i boema Miroslava Antića (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Са Сајма послате јасне поруке да нас има; Пети Сајам завичаја отворио министар Вучевић: Завичај је свуда где причамо нашим језиком (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.