Брза пруга Нови Сад – Суботица: Вијадукт у Врбасу – највећи и најсложенији грађевински објекат (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 12:52

Брза пруга Нови Сад – Суботица: Вијадукт у Врбасу – највећи и најсложенији грађевински објекат (ВИДЕО)

Вијадукт у Врбасу је највећи и најсложенији грађевински објекат на делу треће деонице међународне брзе пруге од Београда до Будимпеште, налази се на 108 километара деонице брзе пруге између Новог Сада и Суботице. Vojvodina uživo Укупно ће бити изграђено 58 објеката, када пруга буде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << завршена.
Како напредују радови погледајте у видеу нашег портала:

Вијадукт у Врбасу један је од четири објекта који ће бити изграђен изнад канала Дунав – Тиса – Дунав (ДТД).
Укупне је дужине око 1.417 метара и биће двоколосечан, са размаком колосека од четири и по метра.
vojvodina uzivo Сви стубови новог железничког вијадукта у Врбасу су армиранобетонски, док се челичним конструкцијама премошћава укупно осам распона, сваки дужине 48,7 метара.
Изградњом новог железничког вијадукта у Врбасу овај град ће бити премошћен пругом, чиме ће целокупна безбедност саобраћаја бити подигнута на највиши ниво, кажу у српским железницама.
 
Изградња брзе пруге Нови Сад – Суботица за брзину од 200 километара на сат је у пуном јеку и интензивно се гради на великом броју локација дуж целе трасе.
Уговорени рок за завршетак радова је до краја августа 2025., али је планирано да радови буду завршени до краја 2024. године.
На деоници Нови сад – Суботица, како је раније најављено, биће изграђено 30 надвожњака, 13 подвожњака, пет галерија, као и по два пешачко-бициклистичка потходника и потпорне конструкције уз галерију.
Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл Пруга готова до краја 2024. године – Ми можемо да рачунамо да за годину дана отворимо целу пругу и возимо се до Суботице – рекао је Вучић, који је добио обећање од кинеских извођача да ће пруга до краја 2024. бити спремна.
– Мене занима да ли је отварање децембар – додао је Вучић на обиласку радова на вијадукту код Врбаса.
Председник је нагласио да од Београда до Суботице моћи ће да се стигне за сат и 15 минута. Некада смо Београд – Нови Сад путовали, као сада Београд – Суботица. Ово су невероватне ствари. У децембру 2024. ће пустити у рад, за мање од годину дана – навео је председник.
Uspešno završena prva faza izgradnje postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брза пруга Нови Сад – Суботица: Вијадукт у Врбасу – највећи и најсложенији грађевински објекат (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.