Најдужи ултрамаратон на свету освојио Србин: Спајић опет најбољи (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 21:01

Најдужи ултрамаратон на свету освојио Србин: Спајић опет најбољи (ФОТО)

Ултрамаратонац Јовица Спајић поново је одушевио Србију, јер је 37-годишњак освојио најтежи ултрамаратон на свету!
Јовица је победио на трци “Yukon Arctic Ultra”, која креће почетком фебруара сваке године, од 2003, а дуга је 483 километра. Температуре иду и до минус 50 степени, али изгледа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да то Јовици није представљало никакав проблем! Фото: PrtSc/YouTube Agape- Aleksandar Gajšek кон редовног школовања, животни путеви су га одвели у Специјалну антитерористичку јединицу- САЈ, елитну специјалну јединицу полиције у Србији. Бави се и планинарењем, топографијом, опстанком у природи, скијањем, падобранством, роњењем, оријентирингом, борилачким вештинама. У једном интервјуу истакао је да “своју земљу Србију представља са много љубави, ентузијазма, посвећености, истрајности, мотивације и инспирације- достојанствено и ауторитетно на легендарним светским ултрамаратонима.”
Спајић се такмичи од 2012. године у овој дисциплини, а до сада је иза себе оставио више од 30 трка, веровали или не.
Upoznajte Vošina pojačanja: Koliko znaju o istoriji kluba, koje su im ambicije i zašto su odabrali „staru damu“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најдужи ултрамаратон на свету освојио Србин: Спајић опет најбољи (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.