Први човек Новог Сада Милан Ђурић о најважнијим пројектима: Наш град је једно од највећих градилишта у Европи, граде се мостови, гараже, пом

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 13:56

Први човек Новог Сада Милан Ђурић о најважнијим пројектима: Наш град је једно од највећих градилишта у Европи, граде се мостови, гараже, пом

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је данас за Танјуг телевизију да је Нови Сад једно од највећих градилишта у Европи.
Фото: PrtSc
Од 2012. до 2023. године потрошено 107 милијарди динара на капиталну потрошњу -Градимо три моста на реци Дунав. Године 2018. смо се вратили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на број мостова који смо имали 1999. године. Држава нам помаже у израдњи, јер то сами не бисмо могли. Реализујемо и друге инвестиције- две подземне гараже и две основне школе. Нови Сад од 1958. године гради прву топлану. Радимо на асфалтирању улица у граду, радимо на изградњи и санацији бициклистичких стаза. Од 2012. године је потрошена 91 милијарда динара на капиталну потрошњу, а 16 милијарди је потрошено на путну привреду. Нови Сад је од 2012. до 2023. године издвојио 107 милијарди динара на капиталну потрошњу- рекао је Ђурић и додао:
-Пешачко-бициклистички мост ће бити нова туристичка атракција. Нико на потезу Дунава није од старта градио пешачко-бициклистички мост. Јако нам је важан, јер је предуслов да петроварадинско Подграђе буде пешачка зона, са бројним хостелима, ресторанима и да Нови Сад има и на сремској страни центар. На траговима старе пруге треба да иде нова бициклистичка рута. Кампус универзитета биће близу и моћи ће и студенти да га користе. Имамо 55.000 студената. Очекујем да ће држава ускоро потписати комерцијални уговор и да крећемо полако да градимо ај мост. Очекује нас леп мост у будућности.
Град ће изаћи на сремску страну Он је нагласио да је је четвртина коридорског моста готова и подсетио да ће се користити за теретни саобраћај, како би ће растеретио Петроварадин који се брзо шири.


-Четврти мост је изузетно важан, он ће се спајати са два ауто-пута- Е-75 и Е-80. Мост вреди 175,5 милиона евра и њега финансира држава. Њиме ће град моћи да изађе и на сремску страну- речи су првог човек града.
Наставићемо са обарањем рекорда Нови Сад је у протеклој години успео да надмаши 2022. годину што се тиче броја туриста, али и што се тиче броја ноћења који су остварени за више од 1,5 посто.
-То су нам значајни показатељи да титуле које је град освајао претходних година, као о бројни сајмови и манифестације доприносе. Има још простора за напредак. Културне станице, које су грађене док је град био Европска престоница културе, су 31. децембра, 1. јануара и 1. фебруара, за Дан града, имали бројне програме и концерте. Очекујем да ћемо наставити у овој години са обарањем рекорда. Разговарао сам са кинеским тур оператерима који су изразили жељу да обиђу Нови Сад и уврсте га у на своје мапе за посећивање.
Преко 500 пензионера иде на бањско лечење, вртићи бесплатни Ђурић се дотакао и издвајања из буџета Града за најмлађе и најстарије суграђане.
-Нови Сад има 72.000 пензонера. У овој години смо определили 20.000 динара за пензионере са најмањим примањима. То је важна ствар. Такође, преко Удружења пензионера око 500 пензионера пошаљемо на бањско лечење. Град финансира и сваку прворођену бебу, тројке, бебе које се роде у Новој години и на Дан града. Повећали смо буџет за социјалу и износи више од три милијарде динара. Градски вртић је бесплатан, издваја се из буџета 4,5 милијарде динара, а приватна забавишта субвенционишемо, то је око 650 милиона динара. За пројекат 47 игралишта на 47 локација до данас је стигло 229 предлога на платформи Твој град, а на пролеће ћемо кренути у изградњу. Предлагање локација је до 10. фебруара. Ово је леп пројекат, који ће највише значити најмлађима. Обилазимо терене, разговарамо са нашим суграђанима. Морамо слушати грађане. Пројекат који нам предстоји је централни пречистач и регионална депонија, односно управљање отпадом. Очекујем да кренемо у процедуру оба ова пројекта, јер се тичу свих Новосађана- закључио је градоначелник.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Slobodna radna mesta u Novom Sadu ove nedelje, 8. februar



Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први човек Новог Сада Милан Ђурић о најважнијим пројектима: Наш град је једно од највећих градилишта у Европи, граде се мостови, гараже, помажемо пензионерима, а вртићи су бесплатни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.