Још два дана бесплатних прегледа мамографом: Акција за Новосађанке се наставља услед великог интересовања (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 13:37

Још два дана бесплатних прегледа мамографом: Акција за Новосађанке се наставља услед великог интересовања (ФОТО)

Због великог интересовања, акција три новосадска портала – „Градске инфо“, „НС Уживо“ и „Војводина уживо“, наставиће се и наредна два дана, 8. и 9. фебруара, у центру Новог Сада, на Тргу слободе. Фото: Градске инфо Бесплатни прегледи мамографом оба дана почеће од 9 часова, када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће првих 70 жена добити редни број након чега треба да сачекају свој ред за преглед.
У питању је акција у циљу превенције карцинома дојке планирана за 5. и 6. фебруар, али је због превеликог интересовања бесплатна мамографија омогућена најпре за 7. фебруар, а сада и још додатна два дана, 8. и 9. фебруар.
Такође, напомињемо да се за преглед мамографом могу пријавити само жене старије од 40 година.
У оквиру тродневне акције, на тргу Слободе постављени су мобилни мамографи, а до сада је 210 жена старијих од 40 година добило прилику да уради преглед без упута и здравствене књижице. Фото: Градске инфо „Рак дојке је водећи узрок умирања од малигних болести у женској популацији, не само у нашој земљи, већ и у целом свету. Један од разлога је што се жене, здравственим установама јављају у великом броју случајева тек кад тумор узнапредује и када су изгледи за излечење мали.  Зато су важне овакве акције, јер поред тога што пружају могућност женама да се прегледају, подижу свест јавности о значају превенције и раног откривања болести. Овом приликом желим да апелујем на жене од 50 и више година да се одазову на скрининг мамографије, а млађе да редовно врше самопреглед дојки јер само уколико се карцином дојке открије на време, углавном може успешно да се излечи – изјавио је Драган Стајић захваливши се новосадским порталима, као и Покрајинском секретаријатру за здравство који је, са два мобилна мамографа, омогућио реализацију акције“, рекао је члан Градског већа за здравство др Драган Стајић који је данас подржао акцију.
Novosadski univerzitet ponovo među 1.000 najboljih univerziteta na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Још два дана бесплатних прегледа мамографом: Акција за Новосађанке се наставља услед великог интересовања (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.